zaterdag 8 oktober 2011

Herfstige 1 van de 4

Hoi Pipeloi!
 Deze dag stond in het teken van de 1 van de 4, de 5 en 10 km loop die jaarlijks vier keer wordt gehouden en door de vier Haagse atletiekverenigingen Haag Atletiek, The Hague Road Runners, Sparta en De Koplopers (uit Delft) wordt georganiseerd en dan gehouden wordt op 'eigen terrein'. Voor het nieuwe seizoen 2011-2012 beten wij (Haag Atletiek dus) het spits af.

De loop was pas 's middags (om 14.00 uur was de start) dus is deze herfstige ochtend besteed aan wat lezen, facebooken en bloggen, tv kijken en appeltaart bakken. Ja, ik had nog steeds appels van Frank liggen! Diezelfde Frank heb ik diezelfde middag nog in de rug gekeken tijdens die 10 kilometer, maar het is mij niet gelukt om hem de mijne te laten zien al kwam ik op het laatst wel heel dichtbij. Maar nu loop ik op de zaken vooruit.

De 1 van de 4 dus. Het was best fris weer, en steeds dreigde er een regenbui. Echter op de buienradar had ik die ochtend gezien dat het uitgerekend tussen 14.00 uur en 15.00 uur (het moment dat iedereen druk aan het lopen was) droog zou zijn. Dus had ik met bijna misplaatst optimisme mijn loop-regenjackje thuis gelaten. Echter ditmaal bleek het optimisme welgeplaatst. Startnummer opgehaald - zoals op de foto blijkt was ik niet de enige, clubgenoot en advocaat A.V. te D.H. had 'm al met kennelijke vreugde in ontvangst genomen.

Marjolein en Paul voor de warming-up
 Ik was er even na 13.00 uur, dus vrij vroeg, maar was niet de eerste. Dat waren uiteraard de organisatoren en de medewerkers van de inschrijving en Marjolein, die altijd vroeg bij wedstrijden aanwezig is om zich voor te bereiden. Van mijn groep (Groep 5) waren Jos, Ilse, Ellis en Gerard van de partij, terwijl Wim als organisator èn support verlenende trainer aanwezig was.

Paul K. en ik hebben een beetje ingelopen op de baan, daarna nog een laatste aftap-ronde, en dan naar de start. Het was inderdaad droog. Precies op tijd vertrok de meute: een rondje op de baan en dan via het hek naar buiten, naar rechts, een paar honderd meter verderop weer naar rechts via het duinpad, dat helemaal uitlopen en bij de opgang Fuutlaan scherp naar links en naar boven de duinen in.

De eerste ronde ging in een tempo dat goed te behappen was, eenmaal op de baan kwam ik op precies 24 minuten op de 5 km door. Niet spectaculair, maar allerminst slecht als ik het tempo kon vasthouden. En dat lukte. Die eerste ronde liep ik samen met Jos en Ellis op, Ilse was ons al vooruitgesneld, ze had de 5 km in ruim 21 minuten gerond. Die ging goed, héél goed zou later blijken.

Mulay en zijn ploeg snelle rakkers

De tweede ronde ging wat mij betreft heel goed (de loopfoto's zijn van Jose Xavier). Ik kon het tempo vasthouden, het leek - en voelde - wel of ik sneller ging omdat ik aardig wat lopers passeerde maar dat kan ook zijn omdat zij er een beetje doorheen zaten. Overigens ging Jos nog een stuk sneller, hij was flink uitgelopen terwijl Ellis juist wat meer inzakte. Maar eerdergenoemde Frank die best een stuk voor mij liep begon ik in te halen. Echter niet genoeg om hen bij de finish te kloppen, hij passeerde de meet in 47'58'' en ik in 48'08''. Toch was ik daar heel tevreden mee, want ik had - met dit parcours - gehoopt op 'onder de 50 minuten'. Die doelstelling is dus ruimschoots gehaald. Wie ook goed liep was Michel Out: hij loopt zelden een langere afstand dan 5 kilometer, maar nu knalde hij er zomaar een '38-er' uit op de 10 kilometer.

En dat was het aardige van deze middag: iedereen die ik sprak was dik tevreden met zijn of haar prestatie, niet alleen winnaar Jeroen Bonnes van Sparta. Zo'n loop geeft in ieder geval goed aan waar je op dit moment 'staat'.

Trots op groepsgenoot Ilse!
Wie zeker reden had tot tevredenheid was Ilse. Na afloop hoorden wij dat zij een pr had gelopen, 43'23'', slechts op tien seconden afstand van Cynthia, op vijf seconden afstand van Ellen, en  nog voor Marjolein. Overigens was een dame van The Hague Road Runners de snelste en 'ons Helmie' tweede.

Maar ach, die tijden... We kunnen deze allemaal nalezen in de uitslagen, ze staan al op de site van Haag Atletiek!

Ruud van A. en Sjaak O.
Les Paul(s) en Marjolein
 De nazit was erg gezellig, zie foto. Drie biertjes gedronken. Mulay, een trainer die al eeuwenlang opereert in Den Haag hield in het algemeen nog een pleidooi voor minder tot geen alcohol, dat zou de loopprestaties aanmerkelijk verbeteren. Hij is moslim dus voor hem is het niet-drinken sowieso al geen issue, maar los daarvan zou hij weleens gelijk kunnen hebben. Dit ondanks andersluidende berichten dat bv. elke dag een glas (rode) wijn erg gezond voor hart- en bloedvaten kan zijn.

Ach, ik denk maar zo, drinken mag, maar wel met mate(n)!

Geen opmerkingen: