maandag 3 oktober 2011

De pyramide van Au!!

Herinneren beenspieren zich iets? Bijvoorbeeld een intensieve of een lange training? Ik had het idee dat mijn lichaam en benen na zaterdag voor de rest van deze week uit de roulatie zouden zijn door verzuring, afvalstoffen, vermoeidheid, name it, maar niets is minder waar. Het hele weekend en ook vandaag, overdag, voelde ik mij wonderlijk energiek en soepel. Het was druk op mijn werk dus dat kwam mooi uit.

Ook 's avonds had ik zin om te trainen. Ik at twee boterhammen, trok mijn loopspullen aan - zelfs vandaag, 3 oktober, was een dun t-shirtje nog te warm, zo bleek later - en ging naar 'de club'. In het begin voelde ik de benen wel een beetje, het duurde even voordat ik op gang kwam. Maar toen ging het goed.
Na die lange duurloop van afgelopen zaterdag zouden we wel een uurtje gaan uitlopen, dacht ik zo, met hooguit wat lichte oefeningetjes.


Het liep echter anders. Dat had ik kunnen weten als ik mijn trainingsschema had geraadpleegd, maar die ligt ergens tussen de paperassen. Op dat gebied ben ik best wat nonchalant, om niet te zeggen slordig. Wim zei: "we gaan een baantraining doen vanavond." "Huh?" zei ik "Wij ook?" "Ja, jullie ook" zei Wim. Nou, wat moest dat worden?

De tempo's op de baan bleken drie series te zijn volgens de pyramide-opbouw 200-400-600-400-200 meter, en dat drie keer. de tempo's moesten in 5 km tempo worden gelopen, wat bij onze groep neerkomt op 50-55 seconden op de 200 m, 1'40" op de 400 enzovoorts. Nu zou je zeggen dat je na zo'n lange loop niet in staat bent om die tempo's een beetje behoorlijk te lopen, maar dat viel alleszins mee. Het ging goed, ofschoon er niet geforceerd werd. Nou ja, hooguit in de laatste serie wat overmoedige uitschieters...

We hadden trouwens een nieuwe man bij de groep, de immer enthousiast-positieve Margreet had hem geadviseerd bij ons te gaan lopen (hij bleek te snel voor de groep waar hij loopt). Raoul, zo heet hij, bleek behoorlijk tempo te kunnen maken en liep de laatste 600 meter in 2'16".

Oh ja, wie denkt dat ik inmiddels aan de pruik ben of een haartransplantatie heb ondergaan, moet ik teleurstellen. Bovenstaande foto zal in 1971 of 1972 zijn gemaakt, het was tijdens de Duindigt-cross. Waarom die foto? Ik zocht een plaatje van een baantraining maar die kon ik niet vinden. Dit lijkt er wel een beetje op. Meteen weer een mooi stukje nostalgie...

3 opmerkingen:

Ton van Westbroek zei

Ongelooflijk Fred, dat je zo snel hersteld bent na de lange duurloop van zaterdag. Ik moet nu echt mijn prognose mbt de Berenloop bijstellen. Dat wordt niet alleen een eitje, maar ik ben er van overtuigd dat je dit jaar nu zeker zal winnen.

Fred van der Gon Netscher zei

Een eitje... Dan wel een keihard gekookte! (Bij gebrek aan hele dobbers ;-)...

Jacqueline zei

Wat je zegt "een mooi stukje nostalgie". Een prachtige foto van een groep renpaarden.