donderdag 19 september 2013

Eighties-feestje bij Haag

Het was een bijzondere avond, gisteren op de club. Het wekelijkse feestje stond ditmaal in het teken van Rimke Newlin-Schippers. Met haar man Allen behoort zij tot degenen die het langste lid zijn van onze vereniging. De argeloze voorbijganger zou niet zeggen dat deze jeugdig uitstralende, superslanke blonde dame die veel wandelt en ook nog steeds hardloopt(!), 80 jaar is geworden en toch is dat het geval. En dit nadat dat andere clublid, superfitte Menno - nog in het bezit van onder meer een dikke bos haar, een vriendin èn een schoonmoeder - afgelopen week 90 jaar is geworden. Hij fitwalkt veel en is regelmatig in het krachthonk te vinden. Zij zijn wandelende reclames voor de loopsport.

Zelf vond ik het weer heerlijk om mee te trainen met Groep 5. Gelukkig (en stiekem ook verwacht) blijk ik tijdens de vakantie weinig aan conditie te hebben ingeboet, integendeel. Het feit dat ik regelmatig mijn loopjes deed en nog wat ben afgevallen maakte dat ik behoorlijk kon meekomen met de jongelui. Weliswaar was het geen superzware training, zo vlak voor de Vredesloop aanstaande zaterdag, maar toch. Het werd een duurloopje van anderhalf uur (bruto) met wat versnellingen er in, twee maal 2-4-2 minuten.

De nazit was zoals altijd weer heel gezellig met de drankjes en de nootjes van Patrick en Ilse. Nogal lang blijven hangen, eerst bij onze groep, daarna bij 'de jongens van de ronde tafel'. Op het laatst is meteen het Hartman-team 2 dat zaterdag meedoet aan de Vredesloop vastgesteld: Ton, Arne en ik-zei-de-gek. Dit in het kader van de 100Haag competitie. We lopen weliswaar allemaal 'voor onszelf' maar wellicht kunnen we nog wat punten pakken.

Toen we rond half twaalf het clubgebouw verlieten viel de ijskoude regen met bakken uit de hemel. Het was slechts een bui, maar je voelt toch wel dat het eind van de zomer nabij is. Het weekend schijnt in ieder geval nog aardig te worden.

Over het weer gesproken; gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een linkje te plaatsen naar de (stadse) foto's die gemaakt zijn in Lissabon, de tweede plaats die wij tijdens onze treinreis bezochten. Een stad met veel contrasten: hypermoderne wijken met gigantische kantoorgebouwen en een geweldige 'glamour' (je moet er van houden) zijn verrezen naast vaak armoedige wijken met soms pittoreske straatjes vol verwaarloosde - en daardoor meteen zo mooie! - oude huizen. Verder zijn er veel restaurantjes waar je prima kunt eten (vooral vis, veel vis) en er zijn etablissementen waar te genieten valt van Fadozangeressen (hun stemmen dan) die op zijn minst heel goed zijn.

Morgen een linkje naar de volgende fotosessie Portugal. Even de vakantiestemming vasthouden...

Geen opmerkingen: