zondag 22 september 2013

Vredesloop and The Drinks After

Het is al een uur na middernacht als ik begin met dit blogje. Of ik het helemaal zal redden weet ik nog niet, ik kom net van een feestje in Pier 32, dat werd gegeven door onze buren Paula en Hein. Onze andere buren (Jan en Wilma) waren er ook bij en ter plekke troffen wij Ruud van Aarle met zijn geliefde.

Saillant detail is dat wij alle drie (d.w.z. Jan, Ruud en ikzelf) vandaag, oh nee, gisteren de Vredesloop hebben gelopen. En wij waren niet de enigen, nog zo'n 8700 mensen namen deel aan dit evenement. Niet alleen op de 10 km, ook op de 5 km was een aantal Haag-atleten actief.

De grote verrassing voor mij na afloop was dat Paul Kruijssen, die dit jaar best goed loopt, vandaag maar liefst 41 minuten op de 10 km heeft gelopen. Vier minuten van zijn recente PR eraf?! Naderhand mailde hij mij dat hij geblesseerd was en een goede vriend voor hem in de plaats heeft gelopen. Ook verrassend was de prestatie van Sonja van Breukelen, die de 5 km rondde in 22 minuten en nog wat. Petje af!

Om tien voor twee waren Ton en Arne bij mij aan huis, zoals afgelopen woensdag was afgesproken. Jos en Dick kwamen ook net langs en reden door, zij hadden met de anderen van Groep 5 afgesproken bij het startgebied aan de Groot Hertoginnelaan. Even een kop thee gedronken, even later voegde buurman Jan zich bij ons. Gezamenlijk fietsten wij even later naar de Groot Hertoginnelaan.

Even later (om 15:00 uur) was de start. Het duurde exact 2 minuten en 9 seconden voor ik over de startstreep kwam en mijn tijd begon te tellen. Nou, een goede tijd kon ik al meteen vergeten want de eerste kilometer was er bijna geen doorkomen aan, ik heb daar zeker zeven minuten over gedaan. Maar daarna begon ik wat meer tempo te maken. Eigenlijk had ik verwacht dat het vrij soepel zou gaan maar het tegendeel was waar: juist tijdens deze 10 kilometer scheen de zon en de warmte ging zijn tol spelen. Toch kon ik aardig doorbikkelen.


Aangemoedigd door onder meer vrouwlief passeerde ik na 53 minuten en 15 seconden de meet, snel uitgerekend kwam dat neer op iets meer dan 51 minuten. En achteraf klopte dat, het werd 51 minuten en 14 seconden. Niet slecht, maar ik had op een iets snellere tijd gehoopt, gelet op de vorm van de laatste weken. Toch niet ontevreden.

De anderen van Groep 5 - niet in de laatste plaats onze sterke dames - hebben gemiddeld 46 minuten op de 10 km gelopen. We zijn best een pittig groepje, dat mag met gepaste bescheidenheid worden vastgesteld.

Na afloop ben ik met Frank Inklaar en zijn vrouw Ingeborg en Ton van der Pol iets wezen drinken op een buitenterras aan de Anna Paulownastraat. Ingeborg tracteerde. Onze immer goedgeluimde clubvriend en stadsgids Hans Drabbe, die als supporter naar de wedstrijd had staan te kijken, sloot zich bij ons groepje aan. Al met al was dat even gezellig.

Daarmee was het nog niet gedaan met de alcoholica. Thuisgekomen, moest ik meteen achter de potten en pannen want dochterlief kwam eten, het werd tagliatelle met rode peper, knoflook en basilicum, om en om geroerbakt in goede olijfolie en daaroverheen geraspte Parmezaanse kaas (Pecorino mag ook), met gebakken gamba's en sla na. En een goede rosé erbij.

's Avonds gingen we dus met de buren naar strandpaviljoen Pier 32 waar we tot in de kleine uurtjes gedanst hebben op de eeuwige babyboomerklassiekers 'Paradise from the Dashboard Light', 'When The Lady Smiles' en meer van dat schoons. En op het laatst smartlappen van onder anderen André Hazes, 'Zij gelooft in mij'. Maar gezellig was het beslist...

1 opmerking:

archiefpaul zei

Hallo Fred, ja ik heb mezelf (laten) overtreffen. Richard Smeele heeft in mijn plaats gelopen, omdat ik een zere kuit heb. Slim hé.