maandag 2 september 2013

Vlietloop 2013 weer achter de rug


Eén van de lopen waaraan ik vrijwel jaarlijks deelneem is De Vlietloop. Het zag er aanvankelijk naar uit dat ik dit jaar zou overslaan vanwege een kortstondig verblijf in Drenthe. Verleden week bleek echter dat het plan om daar ook zondag te verblijven moest worden aangepast (wegens familie-omstandigheden) waardoor we een dag eerder huiswaarts zouden keren. Op dat moment kon ik mij nog online inschrijven voor de 10 EM.
 
Zaterdag aan het begin van de middag terug in het Haagje, maar aan het eind van de middag weer naar Utrecht. Daarbij zijn achtereenvolgens een wijnbar en een Grieks restaurant (Delphis) aangedaan en daarna is in het kader van het gedenken van de 300 Jaar Vrede van Utrecht een openluchtvoorstelling bijgewoond.


 
Daarbij vormde De Dom het markante middelpunt annex projectiedoel van een urenlange licht- en geluidsshow met naderhand een VJ en DJ. Een mix van carillonmuziek, klokgelui en soundscapes, wel mooi al was het zeker het eerste half uur - wat mij betreft - teveel louter onsamenhangend geluid en te weinig muziek, al was de apotheose na drie kwartier wel indrukwekkend. Hoe dan ook was het laat thuiskomen, rond half twee 's nachts.


De volgende (zondag)morgen met sporttas en al naar het station waar ik met Jan Groeneveld zou afreizen naar Voorschoten. Van daaruit is het een kwartiertje lopen naar het startgebied. We waren er vroeg dus tijd zat voor 'een bakkie'. Uiteraard weer veel bekenden gezien waaronder Elly en Gideon, oud-Haag leden en tevens redactieleden van het clubblad destijds.


Ook zag ik goede bekenden, Ruben en Gera Kofman met zoon en dochter. Gera zou haar eerste 10 kilometer van haar leven lopen, dochterlief is een 'snelle' dame die later aan de 10 EM deelnam, evenals haar broer. En Kees en Dini zag ik weer eens, het lopersechtpaar waarbij vooral Dini menigmaal het erepodium betreedt. Ook ditmaal trouwens, na afloop zagen wij haar met een mooie erebeker waarvan het blauw mooi contrasteerde met de kleur van haar schoenen. Van onze club waren er niet veel deelnemers.

Groep 5 afgelopen woensdagavond gespot op de baan...

En dan de 10 EM. Ik had er van tevoren een goed gevoel over. Dat gevoel was ten dele terecht. Niet wat de eindtijd betreft want die viel mij tegen. Ik ging in een redelijk tempo op weg maar ook weer niet zó snel dat ik het risico zou lopen stuk te gaan en na twee kilometer gepasseerd zou worden door een hele meute. Het werkte wel, ik heb een vrij constante maar voor mijn gevoel pittige en zeker geen trage race gelopen met bruto 25 minuten op de 5 km, 51 minuten op de 10 km en 73 minuten op de 14 km. Het laatste stuk vond ik zwaar en met name aan de laatste kilometer leek geen eind te komen. Uiteindelijk kwam ik in 1:23'50'' (netto) over de meet.

Reisgenoot Jan had het ook zwaar gehad en was op zijn zachtst gezegd niet erg tevreden met zijn tijd van 1:16'00. Waarmee ik maar zeggen wil hoe relatief dat gedoe met tijden is want in 2009 liep ik diezelfde tijd die Jan nu liep als snelste van de reeks Vlietlopen van het afgelopen decennium.
Na afloop een gezellige nazit bij 'Het wapen van Voorschoten' met Jan en Henk H. van The Hague Road Runners. Dit onder het genot van  biertjes en witte wijntjes, ons geserveerd door een vriendelijk en ondeugend (vroeger zouden we zeggen 'schalks') meisje. Daarna gingen Jan en ik weer stationswaarts en met de trein terug naar Den Haag.

Het was al met al weer een mooie en gezellige (loop)dag!

Geen opmerkingen: