dinsdag 17 september 2013

San Sebastian (Donosteia)

Vandaag de eerste Prinsjesdag met een koning! Ik denk dat ik even ga kijken, weliswaar zonder vlaggetje, hoedje en toeter maar wel met mijn cameraatje om iets van de feestvreugde vast te leggen. Nou ja, feestvreugde, daar zal de troonrede geen aanleiding toe geven maar dat is een ander verhaal. Vanavond maar alle nabeschouwingen volgen op TV.


Ondertussen (voor de liefhebbers) een linkje naar de foto's van de eerste reisbestemming, San Sebastian. Dit na een reis met de TGV naar Parijs (we hadden nog tijd voor een lunch aldaar) en vanaf Gare du Montparnasse naar Hendaye en van daaruit naar San Sebastian (of Donosteia zoals de Basken het stadje noemen). Wij kwamen 's avonds aan in Hotel Allemanna en hebben meteen de omgeving verkend. Vooral de boulevard en het strand, gevangen binnen een hoefijzervormige baai, zijn een bezoek zeer de moeite waard, het deed mij een beetje aan Cannes denken. Een mooie badplaats kortom. En... er waren veel hardlopers.

De volgende dag éérst een uurtje hardgelopen waarbij uiteraard de boulevard, het haventje even verderop en het strand niet zijn gemeden. Na het ontbijt meteen in de benen en gewandeld, wel met onze badkleding en dergelijke bij ons zodat we op het moment dat wij daar zin in kregen konden afzakken naar het schone strand en genieten van de heldere zee. Wij troffen het, op 4 september hadden wij onwijs mooi weer. De hele dag zon en temperaturen die later in de middag opliepen tot 38 graden. Overigens zou het die hele vakantie prima weer blijven, elke dag een strakblauwe hemel en temperaturen tussen de 25 en 35 graden. Alleen de laatste twee dagen (in Parijs) waren iets minder maar konden nog steeds niet slecht worden genoemd.

Die tweede dag was dus een afwisseling van wandelen langs de rotsachtige kust en door de weelderig begroeide heuvels rondom en zonnebaden aan het strand. En in de namiddag tapas eten in een ontzettend drukke Spaanse bar. Topdag. 's Avonds (woensdag) reisden we verder met de nachttrein naar Lissabon, maar niet nadat we op een terrasje vlak bij het station een verfrissend Spaans biertje tot ons hadden genomen. Het was bloedjeheet op dat moment.... Morgen verder.

Geen opmerkingen: