vrijdag 19 december 2014

Advent-stress?


De laatste tijd sla ik weleens een of twee dagen over met bloggen. Dat komt omdat er op dit moment weinig vermeldenswaardigs gebeurt. Misschien heeft het te maken met dat merkwaardige niemandsland tussen sinterklaas en kerst, waarbij je van alles maar ook niets doet. Maar zo'n (gratis) kerstconcert in het Atrium zoals vandaag verzorgd door de Woodstreet Big Band is toch leuk. Big Bands zijn alweer een tijdje 'hot' wat grappig is omdat het echt muziek is uit de tijd van mijn ouders.

Denk bijvoorbeeld aan Tony Bennett, de Big Band crooner bij uitstek - een van de weinige èchte die nog leeft - die, dik tachtig jaar oud, nog geweldige albums maakt en met hedendaagse grootheden als Lady Gaga duetten zingt.

Maar ik dwaal af. Mijn focus heeft zich verlegd naar andere activiteiten (huishoudelijke klusjes, boodschappen doen, koken, tekenen en schilderen).

Verder blog ik niet zoveel meer op dit moment om herhaling van zetten te voorkomen. Dat ga je toch krijgen na bijna tien jaar onafgebroken bloggen. Ik heb vandaag nog even een kijkje genomen op mijn oude (slapende) weblog, vanaf 2004 staan alle berichten er nog op, al zijn een heleboel foto's verloren gegaan.

Gelukkig staat er de komende dagen het nodige op stapel dus dan komt er ook meer leven in de brouwerij. In het voorkomen van herhalingen slaag ik overigens maar zeer ten dele. Veel van hetgeen deel uitmaakt van mijn leefpatroon, trainingen bijvoorbeeld, komen vaak op hetzelfde neer: warming up, programma, uitlopen en nog wat rekken en strekken. Maar het is wel iets dat ik graag doe, al was het maar vanwege het rituele karakter.

Zoals afgelopen woensdag, wij hadden toen een in elk opzicht mooie en evenwichtige training. Een aantal trainers en assistent-trainers zijn nu ingezet om de CPC-groepen te begeleiden, Henk echter niet dus hij verzorgde de training en zal dat vermoedelijk regelmatig blijven doen de komende tijd. Groep 7 was niet zo groot als vorige week en bestond uit overwegend dames, ik schat de verhouding 10:3.

Als je een training als goed hebt ervaren betekent dat meestal dat het goed ging. We liepen via de Machiel Vrijenhoeklaan naar Kijkduin en vervolgens via de Kijkduinsestraat en Lozerlaan een eindweegs langs Madestein en terug. Het programma bestond uit een duurloop met drie 'stevige blokken' van 1-1-2-2-1-1 minuten en dat drie keer, met een minuut rust tussen de tempo's en 10 minuten rust tussen de series. Aanvankelijk werd de groep onderverdeeld in 7 wat snellere lopers en 7 die wat rustiger aan deden. Dat werkte kennelijk niet helemaal op het punt van 'vegen', dus schakelden we over naar een groepsgewijze training. Vervolgens viel er weinig te vegen, iedereen ging behoorlijk rap deze avond.

De bedoeling was dat tijdens die minuutjes een vijf-kilometer tempo werd aangehouden, maar een aantal keren ging het wel sneller (tenminste bij Ton en ik, we waren elkaar een beetje aan het 'opnaaien' en namen beurtelings de kop). Dat hebben we steeds kunnen volhouden, dus waren we allebei na afloop zeer voldaan over de training.


Gisteren trouwens nog even geshopt en de Bijenkorf doorlopen - kijken kijken, niet kopen - dat wat mij betreft nog steeds als stijlvolste warenhuis kan worden beschouwd. Sterker nog, de 'oude chique' van weleer is, na de renovatie van een paar jaar terug, weergekeerd.


Heel anders is de Primark, waar honderden mensen zich verdrongen om binnen te komen. Eerlijk gezegd heb ik er geen kijkje genomen, nee, niet kunnen nemen. De missie van Primark spreekt mij wel aan, maar of dat ook geldt voor de produkten die daar te koop zijn (kleding bijvoorbeeld) weet ik nog zo net niet.

Morgen gaan we weer eens een stadstrip maken, zondag meer daarover!

Geen opmerkingen: