zondag 7 december 2014

Crossen na het heerlijk avondje

Sinterklaas is inmiddels weer op de terugweg naar Spanje, maar gisteravond hebben wij zijn verjaardag alsnog bij onze dochter en schoonzoon - in bijzijn van zijn broer en wederzijdse ouders en mijn schoonmoeder - gevierd. En niet te vergeten Chloë natuurlijk,

Het is elk jaar zo dat we met sinterklaas 'zoiets hebben van': doen we er nog iets aan? Eerst besluiten we dan om er alleen maar een visite-avondje van te maken ('geen cadeautjes hoor!'), daarna zijn er geluiden om elkaar toch maar een kleinigheidje te geven ('maar het hoeft niet hoor!').


Nou ja, kort en goed: we hadden gisteren een heerlijk avondje. Sint zelf had het veel te druk om te komen maar wie weet is hij volgend jaar of het jaar daarop wel van de partij, dan is Chloë - die nu net twee maanden oud is - ook weer wat groter.


De goedheiligman had echter wel de nodige cadeautjes achtergelaten en is overdag en de avond ervoor - in verschillende gedaanten - druk bezig geweest met het schrijven van gedichten en kokkerellen.


Pampus

Op weg naar huis naar de tramhalte gelopen. We misten op een haar na de tram dus moesten we een kwartiertje wachten. De volgende tram heb ik al armzwaaiend moeten tegenhouden nog vóórdat hij bij de halte was, omdat een of andere zatlap een minuut eerder op de tramrails terecht was gekomen en daar voor pampus bleef liggen. Zijn vrienden waren ook niet echt nuchter meer (zacht uitgedrukt) en maakten geen enkele aanstalten om hun kameraad weg te halen, wel veel gelach en gelal. Alleen de vrouw uit het gezelschap zag de ernst van de situatie in en begon hevig geschrokken uit te varen. De man werd op het perron gesleept, rechtop gezet waarna ik hem een duwtje in zijn rug gaf omdat hij tegen de weer op gang gezette tram dreigde te vallen.... Het is gelukkig allemaal goed afgelopen.

Duinrell Cross

De volgende dag (zondag, dus vandaag) was de jaarlijkse Duinrell-cross. Om 10:00 uur werd ik opgehaald door Paul Kruijsen. Eerst koffie gedronken en daarna naar Scheveningen om Jan Groeneveld op te halen. Nog amper hersteld van een blessure, liep hij niet mee maar vond het leuk om te kijken en te supporten. Vervolgens op naar Wassenaar en Duinrell via de Rijksstraatweg.


Er was nog een plekje op de parkeerplaats, waarna we naar de startlocatie liepen. Daar nog een bekertje koffie gekregen van Jan, daarna een stukje ingelopen met een paar mensen van de groep waarin ik tegenwoordig loop, Groep 5. Dan naar de start.

De Duinrell Cross, georganiseerd door AV Sparta, is een van de leukste loopjes in de regio. Nou ja, loopje, wel wat afstand betreft (de langste afstand is 8,5 kilometer) maar niet qua intensiteit. Want het is een behoorlijk zware cross waarbij tot drie keer toe 'de hoogste berg van Zuid-Holland' moet worden genomen en even zoveel malen een diepe afdaling. En onderweg glibberige bospaadjes waar het goed uitkijken is voor gaten en uitstekende boomwortels. Maar omdat de afstand en de ronden (3X voor de lange, 2x voor de korte cross) goed te overzien waren, viel het achteraf nog mee.


Klimmen is en blijft voor mij een zwak punt, ik liep steeds in wandeltempo naar boven. De laatste kilometer, op het bladerrijke relatief vlakke stuk, heb ik nog extra gas gegeven omdat Sandra Kleijn langskwam, ik wist dat zij sterk is op de cross en had haar al veel eerder voor mij verwacht. Ik bleef in haar kielzog, een leeftijdgenoot die voor mij liep ben ik voorbijgegaan maar op het laatste stukje voor de finish (alweer zo'n klim) moest ik zowel hem als Sandra voor mij dulden. Hoe dan ook dik tevreden met 55 minuten, voor jongere lopers een lachertje maar voor mij helemaal okee.

Olga Maas (rechts) en Kristine Kofman (links) op het erepodium

Even nagepraat, nog een bakje koffie genomen, met deze en gene gepraat (waaronder mijn buurmannen Jan de Vries en Harry Mos), en even gewacht op de prijsuitreiking. Onze vereniging was ook weer goed vertegenwoordigd op het erepodium met onder meer Olga Maas en Irene Aldersma. Helaas zijn de uitslagen nog niet online dus heel nauwkeurig kan ik e.e.a. niet vermelden.

Daarna met Paul en Jan teruggewandeld naar de uitgang. De auto startte gelukkig; bij aankomst haperde hij namelijk een paar keer. Tijdens de loop is het droog gebleven en was ik zelfs luchtig gekleed in een short, t-shirt en singlet, maar bij het teruggaan was het inmiddels uienweer geworden (regen, koud, nat) dus diezelfde avond heb ik uiensoep gemaakt. We hadden toch nog stokbrood over van de vorige avond...

Geen opmerkingen: