zondag 11 januari 2015

Met de kop in de wind

Foto van een Kopjesloop (2014)...
Vanmorgen weer eens naar Delft getogen om bij de Koplopers wat kilometers te maken. Vijftien, om precies te zijn. Je kon er echter ook vijf of 10 km. lopen, resp. één of twee ronden.

Op weg naar de straathoek waar de auto van Jan Wierenga wachtte met Jan Groeneveld, viel mij op dat het weer best tegenviel: dit vooral omdat ik een zachtere temperatuur had verwacht. Het waaide echter dat het een aard had, bovendien was het een koude, snijdende wind die door alles heen ging. Ik was daar bepaald niet op gekleed, een superdun jasje en dito t-shirt, dat was het. Maar naderhand viel het tijdens het lopen nog best mee.

Binnen twintig minuten waren wij op de welbekende locatie in de Delftse Hout, waar sinds jaar en dag de Kopjeslopen worden gehouden.

Anders dan de bikkels die vandaag 'De Halve' van Egmond aan Zee hebben gelopen - waarbij de start een uur werd uitgesteld vanwege een door storm en vloed onbegaanbaar strand - liepen wij tijdens deze Kopjesloop redelijk beschut. Dit vanwege het bosachtige parcours. Wat niet wegneemt dat ook wij op sommige stukken de wind pal tegen hadden.

De bedoeling - althans mijn bedoeling - was om wat kilometers te maken voor de CPC begin maart, deze 15 km. paste daar mooi in. Dat gold trouwens ook voor de twee Jannen, en voor Hizkia en Michel. Met dit verschil dat Michel en onze chauffeur het na 10 km, dus na twee ronden, voor gezien hielden.

Na de start liep ik rustig twee kilometer met Hizkia op, daarna liep zij - niet langzaam maar wel zeker - op mij uit. Maar zelf liep ik toen ook in een tempo dat vijftien kilometer vol te houden was, zeg duurloop 3 tempo. Onderweg nog wel een noodgedwongen sanitaire stop gemaakt, hetgeen even later ook gold voor Jan G. die al die tijd een stuk voor mij liep. Daardoor kwam ik bij hem. Jan ging naar eigen zeggen 'voor geen meter' wat ik onmiddellijk geloofde want normaliter kan hij een stuk sneller: de griep waar hij nog maar amper van was hersteld had een flinke deuk in zijn conditie geslagen. Maar strijdlustig als-ie is, herstelt hij binnen de kortste keren. Hoe dan ook liepen we de laatste ronde samen op, een beetje stuivertje-wisselend: dan liep ik een stukje in flink tempo, dan Jan en zo ging het een paar kilometer door. Uiteindelijk kwamen we nagenoeg gelijk over de finish, beiden in 1:21' rond.


Bij terugkomst in het clubhuis - ditmaal van Excelsior, het tegenoverliggende clubhuis waar normaliter wordt ingeschreven werd verbouwd - hebben we nog gezellig wat 'nagezeten' met de beide Jannen, Michel en Hizkia. Maar ook Lodewijk was van de partij. Na een half uurtje stapten wij op en even later bracht Jan W. ons weer keurig thuis.

1 opmerking:

Anoniem zei

Haalde jij mij nu in of was het andersom? :)