donderdag 22 januari 2015

Winters loopje met korte tempo's

Het was koud gisteravond. Niet eens omdat het zo streng vroor, dat viel mee, maar de wind maakte het extra koud. Dus heel wat laagjes over elkaar heen gedaan met als eerste - en voor de eerste keer dit jaar - een thermoshirt. En een maffe porelle-pet van Ayacucho die ik overdag bij Bever Sport had gekocht, eigenlijk zocht ik een goede winternuts maar kwam hier op uit. Ik moet zeggen dat ik tijdens het lopen geen centje last van die pet heb gehad. Ik ben niet zo 'van de hoofddeksels', maar deze pet knelt niet, waait niet af, houdt het hoofd warm maar veroorzaakt geen jeuk op mijn knar.

Ondanks de kou, was de opkomst bij Groep 7 heel behoorlijk. Eerlijk gezegd heb ik het aantal hoofden niet geteld, maar het zullen toch minstens vijftien personen zijn geweest. Onder wie een nieuw gezicht, ene Suzanne. Zij schijnt gemiddeld 42 à 43 minuten op de 10 km te lopen, best snel. Al naar gelang de leeftijd en/of mate van getraindheid lopen de mensen uit onze groep dat niet/niet meer/nog niet. Maar wel verstandig om eerst even 'uit te proberen' bij onze groep.

Er stond een korte duurloop - ca. 70 minuten - op het programma, met drie blokken van vijfmaal tweehonderd meter (5 x 1 minuut) in '10 km tempo', met 90 seconden rust tussen de tempo's en vijf minuten rust tussen de onderdelen. De route liep vanaf de Laan van Poot naar Duindorp en terug via de Nieboerweg en de Goudsbloemlaan.
De tempo's gingen veel harder dan 10 km tempo, wanneer je iedere keer slechts één minuut 'hoeft' heb je de neiging om (bijna) voluit te gaan. Niettemin was het een prettige relaxte training.

De 'nazit' was weer gezellig, als vanouds. Onder andere even bij Groep 5 gezeten, waar is gebrainstormd over de Vaalserberg Challenge (trailrun) en Maastrichts Mooiste. Dat is pas in juni, misschien leuk om er met een stel heen te gaan voor een of meer dagen. Dat ga je krijgen in de winter, dromen over de zomer...

Vanavond maar weer eens naar de schilderworkshop van Paul Versteegh, 'iets met de winter' doen...

Geen opmerkingen: