dinsdag 6 januari 2015

Op weg naar de CPC

Gisteren ging mijn dochter voor het eerst na haar bevalling weer werken. Weliswaar (voorlopig) voor drie dagen per week maar toch met pijn in het hart, want dat betekende toch eventjes gescheiden zijn van Chloé. Maar laatstgenoemde was in goede handen. Voor ons was het de eerste officiële 'opa- en oma-dag'. Wat voor de opa in dit geval betekende dat hij een voeding (flesje) mocht geven en later op de dag tijdens een wandeling door het nieuwe (want 13 jaar oude) stadsdeel Ypenburg, een uur lang de kinderwagen mocht voortduwen. Vandaag een herhaling, de rest van de week nemen de andere grootouders de oppas-honneurs waar.

's Avonds weer aan de bak aan de Laan van Poot. Het was rustig weer, dus prima loopweer. En dat was te merken, voor maandagavondbegrippen was het erg druk, er waren veel loopgroepen op de been. Ook onze loopgroep was aardig vertegenwoordigd, bijna compleet zelfs. Andermaal werden de nodige nieuwjaarswensen uitgewisseld, met name met degenen die niet aanwezig waren bij de nieuwjaarsreceptie.


Het programma was best pittig, met die oliebollencross nog in de benen. Na een stukje inlopen, wat oefeningen en loopscholing, gingen wij op de baan een tempotraining doen, bestaande uit twee 'blokken' van 200-400-600-400-200 meter, en dat in 10 km. tempo.

Zelf merkte ik meteen al bij het begin dat mijn benen niet echt zin hadden om heel snel te gaan, reden dat het vooral tijdens de eerst serie relatief rustig ging; de eerste 400 m. in 1'57'' en net iets onder de drie minuten op de 600 meter. De tijden werden niet nauwgezet bijgehouden, maar het belangrijkste was dat het niet té snel mocht gaan, 'je eigen tempo' lopen. Maar of het door de oliebollen van de afgelopen dagen komt, of vanwege het feit dat de cross nog in de benen zat, ik merkte zelf dat het niet 'vanzelf' ging, de laatste 200 m van de tweede serie ging ik weliswaar zo goed als 'voluit' maar werd op het laatst makkelijk ingehaald door Karin en Peter. Dat houdt de spirit er in elk geval in!

Het trainingsschema voor de komende maanden is toegespitst op de CPC, dè ultieme Haagse loop. Dat betekent een afwisseling van snelheids- en duurlopen. Maar eens zien wat de woensdag in petto heeft. Dat kan ik wel zien uiteraard maar ik laat mij graag verrassen...

Geen opmerkingen: