zondag 24 januari 2016

Lopen bij Bertus


Zo, weer een beetje uit mijn loopdipje denk ik. Vanmorgen met de Jannemannen als de Wiedeweerenga naar Delft, naar het Groeneveld bij Onder Ons, vaste locatie voor Bertus- en Kerkpolderlopen. We vertrokken mooi op tijd en waren eveneens keurig op tijd te bestemder plekke.

Zowel Jan G. als blogger dezes hadden zaterdag al de nodige kilometers afgelegd, in ieder geval zo'n 90 tot 100 minuten duurloop in de benen, dus vandaag zou het waarschijnlijk niet zo snel gaan. Daar had ik al rekening mee gehouden dus koos al meteen voor de 5 kilometer. 'De Jannen', Michel, Pierre en de Paulen (Kruijssen en Versteegh) kozen allen voor de 10 kilometer. Hizkia deed ditmaal niet mee want werd gehinderd door een blessure.


Koppie koffie, omkleden en een beetje inlopen. Het was niet al te koud dus een korte broek zou geen problemen opleveren. Om 11:00 uur precies gingen alle lopers gelijk van start. Bij de inschrijving hoefde je niet aan te geven welke afstand je wilde lopen, dus als je nog puf had kon je na vijf kilometer doorbuffelen. Zelf zette ik er echter meteen flink (mijn eigen) tempo in, een bewuste keus omdat dit de laatste weken niet echt lekker gaat. En dat werkte wel, ik kon dat tempo redelijk goed vasthouden.

Jan W. snelt naar de finish (foto Bas van Binnendijk)
Even voor het 1 km punt kwam Pierre voorbij. Hij ging snel maar even later zag ik hem uitstappen, naderhand zei hij dat zijn kuit opspeelde. Een verstandig besluit.

Ik finishde uiteindelijk in 25'59'' netto, vlak achter Leen Hartveld en Hannie de Jong en een flink stuk achter de jonge 'blom', Nanda. Op mijn klokje dan, want 'officieel' was het 26'03'' omdat ik de laatste tweehonderd meter de plassen en blubber op het pad trachtte te omzeilen en daarbij zelfs enkele seconden heb gewandeld. Al met al ben ik dik tevreden.

Het was zwaar, ik kreeg er een sik van!
Jan G. was minder tevreden, en inderdaad was 25'03'' voor zijn doen geen wereldtijd maar goed, ook hij heeft natuurlijk de naweeën van de duurloop ervaren. Aanvankelijk was hij van plan 'de tien' te lopen maar hield het bij 5 km voor gezien. De andere Jan W. plakte er echter nog vijf kilometer aan vast, hetgeen resulteerde in een mooie eindtijd van 56 minuten. Beide Paulen waren al eerder op deze afstand gefinishd in 49 minuten. Het was Paul K. zwaar gevallen, kennelijk had hij niet 'zijn dag'.

Met Bas aan de cappucino
Na afloop weer een gezellige boel bij Onder Ons. Lekker aan de cappucino en de babbel aan een tafeltje met alle hiervoor genoemde personen, aangevuld door fotograaf en snelle loper Bas van Binnendijk. Hij was tevreden met zijn tijd onder de 23 minuten! Ook was de inmiddels 77-jarige Johan Dannis van de partij, een van de trouwste lopers van en bij loopgroep Bertus. Hij is trouwens ook een ex-collega van mijn vrouw. Heel knap heeft hij gelopen vandaag, 29 minuten op de 5 kilometer. Ik teken ervoor op die leeftijd!

Met Johan Dannis

Geen opmerkingen: