zondag 31 januari 2016

Puinduinrun en andere zaken

Een veelbewogen weekend waarin onder meer verjaardagen werden gevierd en ik geconfronteerd werd met - mij bekende - mensen die afscheid van het leven moesten nemen.

Op persoonlijk sportief gebied kan ik alleen de vrijdag memoreren. Die ochtend heb ik nog wat oefeningen gedaan in het krachthonk (met onder anderen Wim Hartman en Menno de Rijk), daarna stond er een duurloop op het programma. Dit ter voorbereiding van de CPC die ik de laatste twintig jaar als een zware halve marathon ervaar, en dus nooit meer echt goed heb gelopen. Daarom die foto uit 1982, dat waren betere tijden...

Vanaf huis liep ik via een omweggetje naar het Zuiderpark, daar liep ik anderhalve ronde en vervolgens weer terug. De bedoeling was om minimaal 100 minuten te lopen, maar van meet af aan ging het stroef.

Natuurlijk kan ik mijn Hoka's de schuld geven - okee voor duurlopen, maar toch loop ik er niet echt lekker op - maar het kan ook een lichte vorm van overtraindheid zijn. Hoe dan ook hield ik het na 85 minuten voor gezien. Ik was toen vlak bij huis maar had geen puf meer om er nog een kwartiertje aan te plakken.

Zaterdag niets gedaan, afgezien van drie taarten bakken (appeltaart, monchoutaart en groentenquiche) bij wijze van catering. Het was bedoeld voor de visite van mijn schoonmoeder die dinsdag 92 jaar wordt maar het zaterdag vierde. Zaterdag was 30 januari, dat was de geboortedatum van mijn moeder.


Thuisgekomen, hoorde ik dat er - ook op 30 januari - alweer een rockgigant uit de jaren zestig overleden is, Paul Kantner van The Jefferson Airplane, een van de beroemdste politiek-geëngageerde westcoast rockgroepen die furore maakte met hits als 'Somebody to Love', 'White Rabbit' en 'Volunteers'. Ik moest even googlen om te zien hoe Kantner er ook weer uit zag. Ik kwam toen ook uit op Marty Balin, zanger van die band en zag dat hij, evenals mijn moeder, op 30 januari is geboren.


Weer later zag ik op Facebook dat de broer van een vriend na een lange lijdensweg is overleden, ook op 30 januari. Merkwaardige opeenstapeling van toevalligheden.

Puinduinrun vanaf de kant

Vandaag was de Puinduinrun. Daar had ik mij niet voor ingeschreven en eigenlijk had ik ook geen zin in dat gesteggel over trappen en steile duintjes, liever spaar ik mijn krachten voor de trainingen op weg naar de CPC.


Maar ik ging wel kijken, want er deden aardig wat bekenden mee, zowel van Haag Atletiek als van andere clubs. Maar ook heel wat onbekende lopers, met name zijn de jongeren in opmars. Het zal met het uitdagende karakter van deze loop te maken hebben. Een en ander leidde tot het maken van een filmpje en de nodige foto's. Jeroen Tibbe heeft trouwens mooie en veel professionelere foto's gemaakt! Veel kijkplezier...


Dit keer werd het startschot door middel van een kanon gegeven. Dat geluid moet voor iedereen goed hoorbaar zijn geweest...

Winnaars van de langste afstand (ca. 10 kilometer, drie ronden) werden de supersnelle atleten Jeroen van Aken en Sanne Broeksma. Remco Mocking en Janna van Dijk werden tweede man en vrouw. De rest durf ik niet op te schrijven want de uitslagen stonden op het moment van dit schrijven nog niet online.

's Avonds bij onze buurman Jan (die ook een heel goede Puinduinrun heeft gelopen vanmorgen) op bezoek geweest, want een van zijn dochters, Nina, was jarig. Ook weer op 30 januari! We hebben daar met nog zo'n twintig mensen een gezellige avond gehad.

Geen opmerkingen: