donderdag 18 februari 2016

Goedkoop? Duurloop!


Wat een stralend weer gisteren. Strakblauwe lucht, de hele dag zon. Ideaal weer voor een lange duurloop!

Al eerder gaf ik aan dat de lange duurlopen er flink bij ingeschoten zijn. Maar het moest er toch een keer van komen, met het oog op de CPC over drie weken. Dus dat werd gisteren. Ik koos dus niet voor de avond-training met de groep, het ging er nu om 'duur' te kweken.

Maar eerst de krachttraining 's ochtends. Hardlopend naar de club. Wij waren met z'n achten, weer de bekende setjes bankdrukken, buikspieroefeningen en 'planken'. Daarna met z'n allen thee of koffie drinken in de kantine, en wederom hardlopend terug naar huis.

Daarna gebeurde er een aantal wonderlijke dingen. Eenmaal thuis, bleek dat ik mijn portemonnee kwijt was. Overal gezocht. Er was maar één mogelijkheid: ik had 'm op de club laten liggen. Eerst maar gebeld, maar beheerder Frans was even 'de hort op' dus besloot ik wederom richting club te lopen.

Binnen tien minuten was ik bij de club. Lodewijk van Dongen kwam mij bij de ingang tegemoet, op de fiets. Hij was op weg naar mij. En ja hoor, hij had mijn portemonnee! Opluchting. Ik reed door naar het clubhuis om Frans op de hoogte te brengen. Hij zat net aan zijn lunch en wat zie ik aan de kapstok hangen? Mijn groene jackje! "Die hangt hier al een week of wat" zei Frans. Kort en goed, ik keerde - alweer lopend - terug naar huis mèt portemonnee èn jackje. Dus al met al zal ik zo'n 35-40 minuten hebben hardgelopen. Niet aan één stuk door, dus eigenlijk telt dat niet.

Overal in ons land hetzelfde beeld...
Daarna maakte ik mij reisvaardig voor de lange duurloop. Ik liep naar de Perenstraat om de bus richting Scheveningen te nemen. Alzo geschiedde.  Bij halte Nieuwe Parklaan, ter hoogte van de Nieuwe Badkapel, begon ik 'serieus' met de lange duurloop.Via het Belgisch Park liep ik richting duinen. Lopen in de natuur! Maar ook daar zie je de vele wit-rode versperringen en in oranje overalls geklede mannen die je ook elders overal in Den Haag - en in heel Nederland - tegenkomt. In dit geval zijn ze bezig met de renovatie van het fietspad richting Meijendel. Overal opbrekingen en omleidingen, dat is al een paar jaar zo. Ze zijn nu ook bezig op de Laan van Meerdervoort in verband met de aanleg van parkeerplaatsen en het omhakken van bomen. Irritant, ook al dient het overal een doel . Het zal vooral met werkgelegenheid te maken hebben. Is uiteraard niets mis mee, al denk ik weleens: kan het niet een tandje minder?


Door de duinen liep ik naar Boerderij Meijendel. Na een korte sanitaire stop liep ik grotendeels via dezelfde weg terug, maar nu helemaal naar huis. Het ging allemaal in een heel rustig tempo, maar toch heb ik tijdens deze duurloop zeker driemaal vijf minuten in (relatief) snel tempo gelopen.

Bij de kanaalweg kreeg ik toch wat problemen in de vorm van pijn in de benen, en loste dat op door nog rustiger te gaan lopen. Puur een kwestie van onwennigheid denk ik maar. En zo liep ik door totdat ik thuis was. Bijna 16 kilometer gelopen in bijna twee uur tijd. Ondanks die paar tempootjes ging het dus niet snel, maar de duurloop is volbracht.

Geen opmerkingen: