woensdag 17 februari 2016

Vogels in bruiloftskleed


Gisteren niet (hard)gelopen maar wel veel gewandeld: in totaal wel drie uur, naar en door de duinen, over het strand en bij Kijkduin, met de constant schijnende zon in het gezicht, via de Kijkduinsestraat helemaal rechtdoor naar de Dreven. Dat laatste stuk duurde al - stevig doorlopend - een uur. Bij schoonma de wandeling onderbroken met koffie.

Terug naar huis ging grotendeels via dezelfde weg. Nu had ik vorig jaar al en een paar dagen terug weer een bijzonder gekleurde merel gespot bij Meer en Bosch, maar steeds had ik mijn camera niet bij me om 'm vast te leggen. Ditmaal wel, dus ging daar weer kijken. En waarachtig, daar zat-ie weer. Prachtig exemplaar, het lijkt wel of een zilvermeeuw is vreemdgegaan met een merel en dat dit het resultaat is. Onzin natuurlijk, het is een halve albino. Uiterst zeldzaam!

Maar onderweg zag ik meer 'rare vogels' - afgezien van het spiegelbeeld in winkelruiten - en dan vooral in het water.


Dit hier is een Slobeend, laten we hem voor het gemak Arie noemen. Het is dan ook een mannetje, mevrouw Slobeend zwom bij hem in de buurt.


En dan hebben we de Kuifeend, dat parmantige zwarte eendje waarvan een stuk of zes in hetzelfde water zwommen. Het mannetje is makkelijk te herkennen aan - uiteraard - zijn zwarte kuif.


Altijd mooi, maar doodgewoon natuurlijk, is de wilde eend. Dit koppeltje hier blijft het komende seizoen bij elkaar, al zal mijnheer het moeilijk krijgen om vrijgezelle woerden - waar echte verkrachters tussen zitten - uit de buurt van zijn dame te houden.


Deze pimpelmees tenslotte is dan wel geen watervogel, maar te lief om hier niet af te beelden.

Geen opmerkingen: