donderdag 29 september 2016

Tempotraining als lichtgewicht.


Woensdagochtend gezellig in het krachthonk met Wim, Arie, Menno, Carel en Allen. Maar weer eens de krachttraining opgepakt. Vanwege een lichte blessure is dat er een paar weken niet van gekomen. Het verval viel mij mee, tot en met 55 kilo kon ik zonder problemen een keer of acht, negen wegdrukken.

's Avonds - ook alweer sinds een week of twee - was de groepstraining. Onder hen een aantal mensen die het afgelopen weekend aan de Vredesloop of de Rijk Zwaan Loop hebben deelgenomen.

Wat niet wegnam dat het onder leiding van Sanny een pittige training werd: een duurloop met als kern twee maal 2-3-5 minuten in 10 km tempo. Die minuten waren het equivalent voor 400-600-1000 meter. Drie keer stond eigenlijk op het programma, maar dat bleek kennelijk net iets teveel van het goede.

De eerste serie versnellingen ging ter hoogte van Hotel Atlantic van start. Het vele gewandel en beperkte eetpatroon van de laatste week heeft geleid tot een afgenomen lichaamsgewicht (>74 kg.) en dat zette klaarblijkelijk zoden aan de dijk: vanaf het begin liep ik zonder forceren 'van voren' mee met de snelleren van de groep en dat bleef zo deze avond. For what it's worth...

Na afloop was er veel jolijt in de kantine, want de 'ludieke bargroep' is weer bezig geweest: de hele kantine was omgetoverd tot een waar 'Oktoberfest' met vlaggen.

(foto Arne Dutour Geerling)

We gingen van de thee - met dank aan Ana - snel over tot de broodjes 'Bratwurst mit Sauerkraut' en bier. Vooral het voor de gelegenheid ingeslagen 'Erdinger Weissbier' vond gretig aftrek.

En zo bleef het nog lang en op een plezierige manier 'unruhig' aan de Laan van Poot...

Geen opmerkingen: