zaterdag 1 oktober 2016

Old Man, Look in my Life, I'm a lad like you were...


De Montessorischool aan de Laan van Poot bestaat honderd (100) jaar. Daarmee is deze school drie jaar jonger dan hun buurman of buurvrouw, HAAG Atletiek.

In het kader van de festiviteiten rond dit jubileum, is een oudere bewoner van de Vogelwijk - waar de school is gevestigd - gevraagd om voor een groep kinderen een lezing te geven over de wijk en de school in vroeger jaren, en vragen te beantwoorden.

Deze oudere bewoner is gevonden in de vorm van Menno de Rijk, 94 jaar jong en trouw bezoeker van het krachthonk. Vanmorgen was hij er ook, evenals Arie en Pierre, maar hij kon niet te lang blijven, druk als hij was met de verzorging van logees. En met de voorbereiding van antwoorden op vragen van de betreffende kinderen over ´hoe het vroeger was´.

Na het bezoek van de krachttraining en het drinken van thee bij Frans in de kantine, heb ik zelf nog een klein stukje (een kwartier) uitgelopen, waarna ik huiswaarts liep. Ik kwam langs het huis van Menno waar hij juist op het punt stond afscheid te nemen van de kinderschaar en de in begin-20ste eeuwse klederdracht gestoken begeleidsters.

En dan met één zevenmijlspas naar de avond. Jawel, het is weer zover! De Fuut-tekening voor de zoveelste keer van stal gehaald. Drie van de zeven afgebeelde personen waren er ditmaal niet bij. Maar goed, het ging om het jaarlijkse 'Fuut-avondje' aan het eind van de zomer, dat vond gisteravond weer plaats.


Een klein gezelschap Haag-vrienden genoot, met enkele tientallen andere oudere jongeren, van een goed (en niet goedkoop) glas bier en een zeer goed avondvullend optreden van de Neil Young Tribute Band. De stem van de zanger is amper van het origineel te onderscheiden.

(Foto Frank Inklaar)


Vandaag maar weer eens in de wandelmodus, en 's middags een stuk rondfietsen op De Hoge Veluwe in de hoop nog iets van de hertenbronst te kunnen spotten. We gaan het merken...

Geen opmerkingen: