donderdag 20 oktober 2016

Slippertje op klapschoen?!


Het was me het traininkje wel woensdagavond. Een drukke avond, je kunt wel merken dat het vakantieseizoen nu definitief voorbij is. Voor de scholen is het weliswaar herfstvakantie, maar niet iedereen vertrekt dan naar elders. Na afloop van de training zat de kantine stampvol.

Op het programma stond een duurloopje met een stevige kern, namelijk van 1 km - 2 km - 1 km - 2 km - 1 km. En dat in een stevig (15 km) tempo uiteraard, met tussendoor 3 resp. 5 minuten herstel. Er werd grotendeels over de Laan van Poot en de Machiel Vrijenhoeklaan gelopen.

Op zo'n trainingsschema lijken die tempo-aanduidingen bijna niets voor te stellen. Maar om deze in het juiste tempo te lopen is een ander verhaal, de neiging bestaat om toch tè snel te lopen. Ik kon aardig meekomen zonder overmatig forceren, maar het voelde sneller aan dan (in mijn geval gemiddeld) 5'20''/5'25'' per kilometer. Ook viel op dat enkele dames van onze groep stevig konden doorrennen. Het herfst- en winterseizoen is de periode waarin veel Haag-leden zich optimaal voorbereiden op de vele lopen die er aan komen, vooral crossen en (halve)marathons.


Verder had ik weer wat bijzonders met mijn schoenen. Met mijn hoka's heb ik de neiging om - vooral als ik moe word - te gaan 'sloffen', dus gisteren maar een paar oude wedstrijdschoentjes (Asics Gel Super 33) aangetrokken. Daar heb ik van het weekend ook die trail op gelopen, ze zitten lekker. Vooral als er langere tempo's moeten worden gedraaid. Echter maakte mijn rechtervoet elke keer bij het neerkomen een luid, 'klappend' geluid. Achteraf bleek dat de zool aan de voorkant was losgeraakt, net als bij mijn mizuno's, dus eigenlijk zijn die schoenen rijp voor het groot vuil. Niet dat ik dat onmiddellijk zal doen, kan er nog altijd lekker mee op het strand of zachte ondergrond mee lopen.


Overdag zijn we met onze kleindochter naar Avonturia De Vogelkelder gegaan, de grote dierenwinkel waar je tevens allerlei kleine zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en amfibieën kunt zien. Misschien gaan we daar vandaag weer naar toe, in combinatie met de kinderboerderij.  


Geen opmerkingen: