donderdag 6 oktober 2016

Omhoog en omlaagGisteravond werden vóór de start van de trainingen van de loopgroepen, de B- C- en D-junioren gehuldigd op het terras van Haag Atletiek. Aanleiding waren de enorme successen die 'onze jongens en meisjes' hebben geboekt tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Hink Stap springer Fabian Florant en Carel Knoester zetten de trainers en sporters in de (zonne)bloemen en een grote groep jonge atleten kreeg een medaille opgehangen.

Naderhand kwam Frank Inklaar op Facebook met 'breaking news': de Atletiekunie heeft het NK teams van 2017 toegewezen aan HAAG Atletiek. Dat betekent dat we de landstitel mogen gaan verdedigen op onze eigen baan!

De training ging weer goed, ofschoon de benen nog wat gevoelig waren van afgelopen maandag. Ditmaal deden we onder leiding van Arie een duurloopje met als kern twee series van 5 x 1 minuut, met tussen de tempo's een minuut herstel, en tussen de series vijf minuten.

Het parcours liep grotendeels door de duinen naar Duindorp. Het gedeelte door de duinen was zwaar, en kon zonder overdrijving een lichte heuveltraining worden genoemd. Daarbij gingen we ook nog eens door het mulle zand van het 'natuurduin' omhoog en omlaag, daarna via het pad met de naar verhouding hoogste klimmetjes omhoog.

Uitkomend bij opgang Duindorp, gingen wij via de Wieringsestraat naar het havenhoofd. Daar plaatsten we de eerste versnelling tot aan het kleine vuurtorentje. Vervolgens liepen we over straat - onder andere via Houtrustweg en Laan van Poot - in wisselend tempo terug naar de baan.


Een 'soort van' 1 van de 4 in 1978? In ieder geval een zogeheten 'Teljeur' prestatieloop...

In het clubhuis wachtte ons niet alleen de thee, maar ook broodjes haring! Niet te versmaden, de gewenste omegazuren voor deze week zijn binnen. Niet alleen dat, ook het nodige gerstenat...

En nu twee dagen rust - op een beetje fitness na - want zaterdagmiddag gaan heel wat Haag-leden, Hague Road Runners, Spartanen en Koplopers aan de bak voor 'De Haagse Tien', een loop die deel uitmaakt van het zogeheten 1 van de 4 circuit. Deze tweede loop in de serie (de eerste bij de HRR heb ik gemist wegens vakantie) is een thuiswedstrijd: start en finish zijn aan de Laan van Poot.

Geen opmerkingen: