dinsdag 18 oktober 2016

Meeuwen- en Kamelenloop?


Allerlei grote zoogdieren vandaag op en rond het Malieveld, dieren die je niet zo snel hartje stad verwacht. Zoals een stuk of tien grote kamelen, die kennelijk deel uitmaken van de levende have van een circus. De tent staat er al. Later voegden enkele koeien zich bij het gezelschap. Voor enkele van voornoemde tweebulters was dat aanleiding de arme dieren de stuipen op het lijf te jagen met hun wilde bokke- eh.... kamelensprongen.
Nog meer grote zoogdieren zijn permanente bewoners van de Koekamp. Waar, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen koeien maar dam- en edelherten grazen. Ook daar de nodige opwinding: niet bij de edelherten want bij hun is de bronst afgelopen maar wel bij de damherten. Een aantal daarvan begon opeens wild achter elkaar te rennen, minuten lang, heen en weer. Speels weliswaar, maar toch ook met de onrust van de naderende bronst in hun lijf.


Rennende herten: mooi bruggetje naar de training van gisteravond. Sanny leidde de groep voortvarend. Op het programma stond een duurloopje met drie series korte tempoversnellingen volgens het schema 30 sec. - 1 min. - 1/2 min. - 1 min. - 30 sec.

De herinnering aan de trailrun van afgelopen zaterdag manifesteerde zich vooral in de knieën. Daardoor werd het lastig om de tempo's voluit te lopen. Heb ik dan ook niet gedaan en was ook niet echt nodig, voor mij was het meer een hersteltraining gemixt met wat licht tempowerk.

Er werd wel flink (hard) ingelopen en afgaande op het commentaar om mij heen was ik niet de enige die daar zo over dacht. Maar al met al was het toch weer een fijne training waarvan het eerste deel nog nèt door de duinen kon, dit in verband met de momenteel snel invallende duisternis...

Geen opmerkingen: