dinsdag 4 oktober 2016

Opwaarts in volle vaart


Zomaar een foto die Bas van Binnendijk maakte van dit sportieve drietal tijdens het uitlopen na een van de Kerkpolderlopen. Van vorig jaar wel te verstaan, Bas kwam 'm tegen in zijn ongetwijfeld omvangrijke foto-archief. Het is alweer een paar weken geleden dat Bas de foto naar mij toemailde, ik moest alleen nog een aanleiding vinden om 'm te plaatsen. Moest natuurlijk iets met hardlopen te maken hebben.

Welnu, dit blogje bevat een kort verslag van de training gisteravond, maandag dus. Het was wat je noemt een pittige training. Odette leidde de - toch weer grote - groep via de Laan van Poot naar het IJsvogelplein, waar de inleidende oefeningen en de loopscholing plaatsvonden. Daarna via de Nieboerweg naar de duinen, opgang Duindorp.

Op het programma stonden drie series van 800-400-200 meter. In de praktijk kwam dat neer op tempo's van 4-2-1 minuten. De eerste twee series werden in de duinen uitgevoerd, de laatste op de baan. Daar werd wel voor de afstanden gekozen. Tussen de tempo's (10 km) steeds twee minuten herstel, en vijf minuten tussen de series (al had ik het gevoel dat dit korter was).

Na de laatste training deden ook ditmaal de benen wat de geest wilde, en dat is toch alweer een tijd geleden dat dit gebeurde. Met de voorste lopers (Jan, Peter, Ben, Sonja, Marije en Berry) kon ik makkelijk mee, terwijl juist bij de tempo's het parcours steeds min of meer omhoog liep.

Wel moest ik bij de laatste 800 meter (Laan van) Poot-aan spelen om bij te blijven. Hoe dan ook ging het weer lekker.

Nou vooruit, voor de nostalgie tot slot een beeld uit vroeger tijden: ik ben hier juist met ex-collega Bert Kipp gefinishd bij de WVC-prestatieloop over 10 kilometer. De enige loop waar ik ooit eerste werd, maar dat was niet bij deze editie uit 1980.


Geen opmerkingen: