zondag 9 juli 2017

Kerkpolder- en strandgang

Het was een mooie zomerdag!

Eerst eens kijken hoe het zou gaan in Delft, daags na een weliswaar rustig maar door gevoelige knieën toch moeizaam duurloopje van circa 10 kilometer.

Voor mij werd het de eerste Kerkpolderloop van dit jaar! Weer kon ik met 'de twee J's' (Jan Wierenga en zijn andere passagier Jan Groeneveld) meerijden, en binnen twintig minuten waren we te bestemder plekke. Veel van onze loopvriendjes en vriendinnetjes (onder wie Michel en Hizkia, Nanda Blom, Hans Verbeek en vele anderen) waren er al of kwamen even later. Behalve de twee reeds aanwezige 'Twee J's" kwamen ook nog "De Twee P's" (Paul Kruijssen en Paul Versteegh). Zoals altijd had iedereen er weer 'zin an'. Jan G. deed echter niet mee: daags ervoor had hij een heel zware training afgewerkt, en zijn trainer had hem uitdrukkelijk verboden om vandaag een wedstrijd te lopen.

Jan Wierenga en Michel Out lopen in...
De weersomstandigheden waren optimaal, zelfs zo vroeg in de ochtend. Veel zon, strakblauwe lucht, geen wind van betekenis. Evenals vorig jaar vinden de kerkpolderlopen de ene zondag plaats bij IJsclub Bertus ('Onder Ons'), de zondag daarop bij Sportcenter Allround, een halve kilometer verderop. Vorige week waren we niet bij Onder Ons vanwege de Kadeloop, vandaag gingen de lopers vanaf genoemd sportcentrum van start.

De route was iets anders en - naar verluidt - ook iets korter dan 5 kilometer. Wat gebleven is: de route langs het water, alleen was omstreeks het 4 km punt de afslag naar rechts, via een onverhard pad dat ook langs Onder Ons liep gingen we terug naar het toegangshek van het sportcentrum waar we zojuist gestart waren en nu ook de finish was.


Zelf ging ik flink van start, Nanda dacht naderhand dat ik de eerste kilometer in 4 uur en 30 seconden had afgelegd. Lijkt mij wel erg snel, maar hoe dan ook probeerde ik iets, had in mijn hoofd om onder de 26 minuten te finishen. Maar wat in het hoofd zit moet ook in de benen zitten. Het was wel warm, héél warm zelfs, menigeen had daar in meer of mindere mate last van. Maar ja, het is 'maar' vijf kilometer.

Hoewel het lang niet slecht ging, haalde Jan Wierenga mij in de laatste kilometer in, ik had geen kracht meer om hem te volgen. Gewoon maar mijn eigen tempo blijven volgen. Uiteindelijk kwam ik in 26'10'' over de meet (uitslagen staan hier). Daar ben ik gegeven de omstandigheden niet ontevreden mee, maar het is niet waar ik voor 'gegaan' ben. Maar ach, misschien komt het er dit jaar nog een keertje van...

Na het douchen - waarna ik nog lange tijd bleef doorzweten - en omkleden dronken we nog wat. Het werd ditmaal geen frisdrank, koffie of bier maar chocomelk. Best lekker eigenlijk, ook de tweede ronde werd het chocomelk. Koude chocomelk uit een flesje!


Na thuiskomst heb ik me strandklaar gemaakt, even later op de fiets via het Fuutpad naar het strand bij De Kwartel. Het was er goed toeven. Later kwamen dochter Daphne en kleindochter Chloë ook, dus dat werd weer zandscheppen. Maar ik ben ook nog in slaap gevallen. Op het laatst kwamen Paul Kruijssen - die deze ochtend ook had meegelopen - en zijn Marlies langszij, ze gingen ook nog even van zon, zee en strand genieten.

Geen opmerkingen: