zondag 16 juli 2017

Paradepas na Kerkpolderloop

Ditmaal schitterden de beide Jannen door afwezigheid bij De Kerkpolderloop. De ene keek vandaag uit op het groene veld van Feyenoord, de ander is als de wiede wieringa naar Frankrijk afgereisd. Dus ging ik met het openbaar vervoer naar de Mozartlaan in Delft. Wat prima te doen is, want met de bus (lijn 23 met overstap op bus 37) ben je daar in drie kwartier.


Ditmaal was het startpunt van de Kerkpolderloop bij het oude vertrouwde Onder Ons, thuishonk van IJsclub Bertus. Echter weinig ijs vandaag. Op deze overwegend bewolkte dag was de temperatuur ronduit aangenaam, zij het dat de luchtvochtigheid hoog was. En dat hebben we gemerkt, vooral na afloop toen zelfs een cooling down, een douche en tien minuten 'ff rustig zitten' in nagenoeg ontklede toestand niet konden verhinderen dat het transpiratievocht bleef stromen. Een gratis sauna was het.

Maar goed, het loopje ging lekker. Ditmaal in normaal tempo de vijf kilometers volgemaakt. In het begin had ik Leen Harteveld en Hannie de Jong die ongeveer twintig meter voor mij liepen als richtsnoer maar van lieverlee (na anderhalve kilometer) passeerde ik hen in een tempo dat ik wist te handhaven. Ik liep ook op enkele andere lopers voor mij in maar Hizkia ging mij (uiteraard) wel voorbij. Dat resulteerde uiteindelijk in een tijd van 25'55'' op mijn klok en exact 26 minuten op de tijdklok aan de finish, wat toch een verbetering van tien tot vijftien seconden ten opzichte van vorige week betekende.

De onvolprezen Bas van Binnendijk - die naast goed fotograferen ook snel kan lopen - maakte nog een foto van mij vlak na de finish.


Van onze club Haag Atletiek waren naast mijn persoontje ook Hizkia en Michel aanwezig, ook zij zijn al een aantal jaren trouwe kerkpoldergangers. Verder Cor van der Berg, die met zijn 81 jaren nog steeds (veel en vaak) hardloopt en er uitziet als een fitte zestiger. Na afloop met hem, zijn vrouw en de vroegere organisator van de Kerkpolderloop wat nagepraat. Van Sparta waren Mattijs, Karin van Gorp en Harry Oosterveen aanwezig, stuk voor stuk snelle lopers. Maar goed, laten we het verdere 'name droppen' maar achterwege want als je daar aan begint vergeet je de helft (dan moet je het ook niet doen Fred. Okee...).

Kinderparade

Eerder dan gebruikelijk is na zo'n kerkpolderloop was ik thuis. Kwestie van eerder weggaan en een goede aansluiting met de bus(sen). Even in de tuin gezeten met een goed boek, daarna haalde dochter Daphne ons op en zijn we naar De Parade gegaan.

Eigenlijk had ik zaterdag naar De Parade willen gaan, maar degene met wie ik had afgesproken bleek geveld door een zomergriepje dus dat ging niet door. Het zag er dus naar uit dat ik een jaartje zou moeten overslaan.

Irene, Ruud en Jolanda gespot op De Parade


Toch vanmiddag nog iets van het Parade-sfeertje opgepikt hoewel we geen voorstellingen hebben bijgewoond. Het was erg - maar gezellig - druk. Uiteraard ook bekenden gespot - en daar ook een praatje mee gemaakt - en kleindochter Chloë maakte met haar mama een ritje in de zweefmolen.

Daarna bij de dame die voor iedereen een appeltje te schillen had een appeltje gekocht en bij de snoepkraam wat ouderwets snoepgoed gescoord. Daarna hebben we nog een uurtje doorgebracht in de speeltuin verderop in het Westbroekpark, tegenover rosarium en wokrestaurant. Waar we tussen de vele ouders ook een heuse BH-er (Bekende Hageneze) zagen, Barbie...

Geen opmerkingen: