zondag 24 december 2017

Dobbeloop: met een Noodgang door Nootdorp


Rond de kerstdagen zijn er weinig loopjes in de regio. Maar zowaar: op deze grauwe zondag konden de ernstig verslaafden terecht bij de Wobbe-loop, pardon, Dobbe-loop in Nootdorp.

Het is een hele tijd geleden dat ik daar voor het laatst liep. Ik heb geprobeerd dit terug te zoeken op mijn weblog (dat gaat terug tot 2004). Aanvankelijk tevergeefs, totdat ik mij herinnerde dat Jan van Erve daar ook liep. Ik ging er met Paul Kruijssen heen, we liepen 10 kilometer en kwamen in 46/47 minuten en nog wat over de meet. Dat was in april 2009!

Met het openbaar vervoer was de lokatie (het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub) vrij goed te bereiken. Met tram lijn 11 vanaf de Conradkade naar het Leeghwaterplein bij het Hollands Spoor, waar diezelfde tram als lijn 15 doorging naar het eindpunt Nootdorp Centrum. Van daaruit was het nog wel een aardig stukje lopen, ruim een kwartier.


Zelf was ik er vrij vroeg, zo rond 10:00 uur. Om 11:00 uur was de start van de 3 t/m 15 kilometer. Weldra kwamen ook Pierre, Hizkia en Michel, Cyril en Nanda binnen. En Rutger Kramer met zijn hele gezin. En nog veel meer bekenden. De opkomst was vrij groot, wat waarschijnlijk ook te maken had met het feit dat dit vandaag de enige georganiseerde loop in de regio was.

Mooi weer kan nauwelijks aanleiding zijn geweest, want het was grauw, 'motterig' en door de wind voelde het behoorlijk fris aan. Zoals hierboven vermeld: veel bekenden en bekende gezichten, ik zal maar niet gaan 'name droppen' want dan wordt dit stukje te lang.


Wel was er een Amerikaan die luistert naar de naam Santa Claus maar ook Father Christmas, die als kerstman aanwezig was, vooral voor de jeugd.

Er kon uit diverse afstanden worden gekozen: de kinderloop voor 'de kleintjes' (750m), de jeugdloop (1500m), de 3.2, de 5, de 10 en de 15 kilometer.

Paul Wobbe deed 10 kilometer, zelf kozen wij (Pierre, Hizkia, Michel en ik) voor de 5km. Wat mij betreft vooral omdat op tweede kerstdag de kerstcross van onze club is. En al zal ik daar meedoen aan de korte afstand, het loopt toch prettiger als je twee dagen van tevoren géén wedstrijd van 10km of langer hebt gelopen.


Het oude Nootdorp
Ook nu ging ik relatief rustig van start, maar van lieverlee had ik een redelijk tempo te pakken. Bleef een tijdje achter Pierre 'hangen', wij zijn zo'n beetje aan elkaar gewaagd. Op een gegeven moment hield hij even in en toen kon ik doortrekken. Op het laatst kreeg ik wel buikklachten - al jaren een probleem bij mij als ik een tijdje ingespannen loop - maar wist uiteindelijk toch in 26'31'' over de meet te komen. Pierre kwam een seconde of acht na mij binnen. Wij waren en zijn niet ontevreden.

Na de douche en het omkleden nog even bij elkaar gezeten onder het genot van chocolademelk of koffie. Na een half uur weer op de terugweg, voor mij geen onbekend terrein omdat wij hier twee, drie jaar geleden vaak met de kinderwagen - en daarin onze kleindochter - liepen tijdens onze 'babysit-sessies'. Het oude Nootdorp heeft nog zo'n gezellige 'oud-hollandse' uitstraling zoals je ook nog - bijvoorbeeld - in Zeeland ziet.

Geen opmerkingen: