zondag 17 december 2017

Tweemaal Delftse genoegens


Dit weekend twee keer Delft bezocht. Zaterdag 'zomaar', om iets van de kerstsfeer te proeven. En van de Glühwein, waarvan ik een bekertje kocht bij een van de houten kramen aan de Grote Markt.


Maar dat was meer een 'tussendoortje' om niet de hele dag thuis te bakken, wat in deze periode zomaar kan gebeuren.


Zondagmorgen wederom naar Delft, maar nu voor een loopje bij AV '40. Dus met de OLA-wagen (Oude Lullen Auto) of, zo u wilt, met de Zola-wagen (Zeer  oude etc. ., maar dan zonder Emile) van Jan Wierenga meegereden. Verdere medepassagiers waren Jan Groeneveld en Paul Wobbe.

De zon scheen naar hartelust en het was zo goed als windstil, dus eigenlijk gewoon lekker weer. En dat voor 17 december. Wel werden de lopers door de dames achter de inschrijftafel gewaarschuwd dat het parcours hier en daar behoorlijk glad kon zijn. Vooral op sommige bospaden en op bruggetjes.


Behalve voornoemde jongens (..) waren ook andere clubleden aanwezig onder wie Michel en Hizkia, Pierre Tissot, Paul Kruijssen en Paul Versteegh. En de jongste en snelste van het stel, Jim Hoft. Hij was de enige van ons clubje die 15 km liep, wat hem net niet onder het uur lukte. Desondanks een heel knappe tijd gezien de omstandigheden. Andere keer onder dat uur! Een aantal koos voor de 10 kilometer, zelf had ik mij ingeschreven voor de 5 km evenals Jan G. en Hizkia

Dat het glad was, hebben we geweten. We zijn wel overeind gebleven, maar soms was het goed uitkijken waar je je voeten neerzette en hier en daar ging het stapvoets, maar zeker niet te lang. Hoe dan ook had ik het gevoel goed en - zeker in het begin - snel te hebben gelopen, waarbij ik met lopers liep die normaliter een stuk voor mij lopen.

Als 34ste kwam ik binnen, net even voor Pierre. De tijd (27'42'') bleek een stuk minder snel dan het aanvoelde, maar niemand liep een echt goede tijd, daarvoor was het teveel 'op eieren' lopen. Daarna nog even (nou ja, een hele tijd) blijven staan om de anderen, die 10 km liepen, op te wachten. Uiteindelijk kon ik beide Paulen nog vereeuwigen.




Geen opmerkingen: