zondag 26 mei 2019

Koninklijk vijfje


Kopgroep op de 10 kilometer in hoogste versnelling
De afgelopen week viel er weinig te bloggen. Er is dan ook nauwelijks getraind wegens 'krakkemikkigheid'. Pijnlijke knieën en onderbenen, uitstralingspijn vanuit linkerbil, wandelen was niet zo'n probleem maar hardlopen - zelfs rustig - ging heel moeizaam. Ik denk dat het een combinatie is van de val van mijn computerstoel en het feit dat ik tegenwoordig meer tijd nodig heb om te herstellen van een loop (zoals vorig weekend in Leiden).

Gelukkig voelde het vanmorgen een stuk beter aan. Wat goed uitkwam want er stond weer een loopje op het programma, de vijf kilometer in het kader van de Royal Ten. Na een ochtendje freewheelen op internet en andere min of meer ontspannen activiteiten vertrok ik rond half twaalf van huis om met de tram - waarin zich meerdere looplustigen bevonden - naar het Beatrixkwartier, het gebied achter het centraal station.

Drie snelle veteranen in conclaaf
Ook dit jaar was het gezellig druk, al hoorde ik naderhand dat het vorig jaar nog (aanmerkelijk) drukker was. Eerst ging 'de jeugd' van start, 1500 meter, al dan niet onder begeleiding van ouders of andere volwassenen.


De weersomstandigheden waren ronduit aangenaam, de regen bleef uit al stond er rond het middaguur wel meer wind. Hoe dan ook was het de eerste keer dit jaar dat ik met een enkel t-shirt en korte broek van start ging: dat was om 13:00 uur, toen de lopers van de vijf kilometer werden weggeschoten.

Ik wilde nu flink doorlopen, en moet zeggen dat dit redelijk ging. Mijn paslengte was beter dan de laatste tijd en ik kon de snelheid (wat heet) ook langer volhouden dan de afgelopen keren. Pas de laatste twee kilometer voelde ik dat het wat zwaarder werd maar kwam toch in een redelijke tijd van 28'41'' over de finish. Ik probeer daar de komende maanden nog wel iets van af te knabbelen maar moet realistisch en dus ook tevreden zijn, als 99ste van de 143 mannen finishde ik en dan is nog geen rekening gehouden met de leeftijd.

Na de loop heb ik nog even gekeken bij de prijsuitreiking van de businessteams en daarna naar de 10 kilometer. Omdat ik mijn telefoon bij me had heb ik daarvan ook nog een paar foto's gemaakt evenals Sherman en Mirjam, die stonden aan te moedigen. Dat was ongeveer driehonderd meter voor de finish.

Al met al tevreden, ik had er zin in vandaag. Eigenlijk komt de 10 kilometer bij de Golden Ten komende donderdag wat te vroeg, ik zal dan wellicht niet helemaal hersteld zijn. Maar ook dat is een gezellige loop, ongeacht de tijd die ik er zal lopen...

Geen opmerkingen: