donderdag 30 mei 2019

Golden Ten: warm maar gezellig


Sorry, ik begin dit bericht met een nogal egocentrisch verhaaltje. Daar is wel aanleiding voor en omdat het een persoonlijk blog is mag dat - hopelijk - wel.

Waar het op neerkomt: ik kan wel positief doen en schrijven dat ik lekker gelopen heb vandaag - wat wèl zo is - maar het laatste half jaar zijn de tijden op diverse afstanden dramatisch achteruitgegaan in vergelijking met vorig jaar om deze tijd. Scheelt zomaar ruim twee minuten op de 5 km en vijf minuten op de 10 km.

Nooit eerder heb ik boven het uur gelopen op die afstand, maar binnen drie weken was dat twee keer het geval. Tuurlijk, het is de leeftijd, dat is zonneklaar. Maar het gaat nu wel hard. Had ik in Leiden nog het excuus van een val en een algeheel gevoel van krakkemikkigheid, nu voelde ik mij fit, had geen last van zware of pijnlijke benen en ben in vijf dagen tijd bijna een kilo afgevallen. Ik had er zin in!

Niettemin ging ik, wijs geworden door de ervaringen van de laatste tijd, zonder verwachtingen naar Delft deze ochtend. Nou, dat is niet helemaal waar, ik hoopte wel binnen het uur te finishen. Ik was vrij vroeg in de sleutelstad. Eerst mijn startnummer opgehaald in het oude stadhuis op de markt, daarna met leeftijdgenoot Izaak Luteyn naar het congregatiegebouw waar men zich kon omkleden en de tassen achterlaten.


Daar waren ook Mulay met 'zijn snelle jongens' aanwezig, Jan G. en Rik Wolswinkel, supersnelle loper en een van de hardlopende bloggers van weleer. Hij heeft al vaker aan deze Golden Ten meegedaan. En uiteraard 'Fast Eddy', die blijft ook maar gaan als de spreekwoordelijke banaan.


Een aantal Haag-atleten had juist de vijf kilometer gelopen; zij zaten voor het gebouw met een nog lichtelijk bezweet gelaat na te genieten in de zon. De meeste clubleden hebben goed gelopen op die afstand. Een van de Haag-toppers, Fahrid, was zelfs als eerste 'overall' gefinishd.


Even later, bijna een half uur voor de start van de 10 kilometer, stond ik met Bally - die voor de gelegenheid Lizzy heette - en zijn maat in startvak C. Daar benaderde een meisje van de EHBO ons met de vraag of wij ene Saskia kenden, naar wij begrepen een zeer snelle dame van Haag die er na een rappe 5 kilometer kennelijk flink doorheen zat. Beetje heen en weer gebeld maar we kwamen er niet uit. Het is wel weer goed gekomen met haar.



Na het startsein duurde het wel vijf minuten voordat wij - lopers uit vak C - over de tijdregistratiemat kwamen. Daarna op weg. Ik moet zeggen dat het best makkelijk ging, ik liep in een 'steady' tempo en ben amper 'ingezakt'. Wel weer even langs de kant om mijn losgeraakte veter te strikken. De laatste twee kilometers werd het wel zwaarder vanwege de warmte maar uiteindelijk ben ik toch netjes gefinishd. Hoopte net onder het uur te zijn gebleven maar dat viel, zoals vermeld, tegen (1:01:09).

Terug in het congregatiegebouw, snel een kleedkamer met douche opgezocht die zich op een nogal verscholen plek op de eerste etage bevond die, zo suggereerden de bordjes, alleen voor dames bestemd was. Dat bleek niet zo te zijn. Er waren slechts drie andere mannen in de kleedkamer en de douches waren prima.

Daarna verderop de gracht weer zo'n voortreffelijk oubliehoorntje met chocoladeijs en slagroom gescoord. Je moet wel even wachten (er staat altijd een rij) maar dan heb je ook wat.


Daarna teruggelopen. Op de Beestenmarkt was het erg druk, overal lopers die genoten van een welverdiend biertje of ander vocht. Uiteindelijk even aangeschoven bij het gezelschap hierboven met de snelle dame Cynthia (met echtvriend Jos en hun kinderen), trainer Jan P. en de steeds rapper wordende trainer Annemiek. Zij bestelden iets te eten maar ik had aan een verfrissende tonic genoeg, waarna ik de terugreis aanvaardde.

Al met al was het toch weer een mooie sportieve dag!


Geen opmerkingen: