zaterdag 1 juni 2019

Groene hart: Holland op zijn mooist


Alles was prachtig vandaag: het weer, de omgeving, en alles wat bloeit en groeit.

De eerste zaterdag van deze maand valt toevallig ook op de eerste dag van deze maand, 1 juni. Tijd dus voor de maandelijkse wandeling van de Doornvogels. Ditmaal zonder onze leidsman Hugo, die helaas enkele weken geleden is overleden. Maar de honneurs werden uitstekend waargenomen door zijn nicht Loes.

Volgens afspraak verzamelden we rond elf uur bij haar thuis. Nadat onze gastvrouw ons had getracteerd op koffie met cake of appelkoek, gingen we op weg. Wat volgde was een weergaloos mooie wandeling door het groene hart van ons land, en dat onder de meest ideale weersomstandigheden. Zonnig en warm was het maar niet tè warm, nagenoeg onbewolkt.


De wandeling liep vanaf Gouda Goverwelle door het Hollands-Utrechts poldergebied en vervolgens langs de IJssel tot aan en door Haastrecht. Wij wandelden over straten en landweggetjes met aan weerskanten groene weilanden, afgewisseld door bomen en woonwijken waar een ideale mix van groen en woningen aanwezig is.



In het begin moesten we via een klein pontje over de sloot, waarna de route vervolgde over grotendeels onverharde, met ruig gras begroeide paden waarbij we onderweg enkele barricades - in de vorm van hekken en overstekende koeien - moesten nemen. De muziek onderweg werd verzorgd door groene kikkers, vooral de grote meerkikkers met hun stacatto-achtige, schetterende gekwaak lieten zich horen. En soms was er ook applaus van de klaprozen die diverse bermen verrijkten met hun aanwezigheid, evenals de vele gele lissen, margrieten en koolzaad.


En omdat plaatjes meer zeggen dat duizend woorden, verwijs ik naar die plaatjes. Wie nog meer wil zien, klik hier!

In Haastrecht nog lekker gelunchd bij 'Over de Brug', een mooie, goedverzorgde uitspanning.


Niet al te laat in de middag was ik terug in Den Haag omdat ik even een kijkje wilde nemen bij Kaderock. Ook daar zat de sfeer er goed in, Ik ben er nog de nodige bekenden tegengekomen.






Geen opmerkingen: