zaterdag 15 juni 2019

Meeuwen en makrelen, ook met Vlaggetjesdag

Snoep verstandig....
Vrijdagochtend 14 juni - Na tienmaal tweehonderdjes op de baan is het goed kersen eten - of in dit geval ander fruit - aangeboden door de immer zorgzame trainer Maarten de Niet. Zelf heb ik evenals Pierre maar vijf keer 200 meter meegerend, daarna wat krachttraining zodat ik nog voldoende puf had om deze foto te nemen.

Ook de rest van de dag - en de volgende dag, zaterdag dus - is er verantwoord gegeten. Vrijdag kabeljauw met prei en kerrie-kaassaus, ook voor de logees (zwager en schoonzus), zaterdag vis tijdens en na vlaggetjesdag. In de vorm van een broodje haring uit het vuistje en 's avonds makreel met salade en wittebrood.

Altijd leuk om even de binnenhavens van Scheveningen te bezoeken tijdens vlaggetjesdag, waarop van alles is te zien en te horen. Leuke bands, shantykoren, schaarsgeklede braziliaanse danseressen, schotse doedelzak bands, fanfares en later waren er ook Jeroen van der Boom en Xander de Buisonjé maar die hebben wij gemist. Ook leuk om bekenden tegen te komen, zoals vroegere buren Petra de Jong (tevens FB-vriendin en jarenlang reisgezel in de trein van Den Haag naar Hilversum v.v.) met haar broer en moeder.


Na zo'n twee uurtjes kuieren gingen we nog even op het strand liggen. De regen die 's ochtends overvloedig viel was allang verdwenen en had plaatsgemaakt voor een bij vlagen brandende zon. Prompt in slaap gevallen, maar na een kwartier was ik weer bij de levenden.

Onderweg naar huis nog een broodje haring en drie makrelen gekocht bij een van de vele kramen, dus 's avonds opnieuw een vismaaltijd, ook weer met salade en wittebrood.



Geen opmerkingen: