dinsdag 18 juni 2019

Lopend de zomer tegemoet


Even een korte update over mijn loopactiviteiten. Misschien 'boeiuh' voor wie dit leest, maar voor mij wel handig om te noteren als 'reminder'. Voor wat het waard is, maar ik vergeet snel. Meteen een mooie gelegenheid om te delen hoe de natuur in mijn directe omgeving er zo ongeveer bij staat. Na een korte periode van 'alleen maar groen' beginnen de zomerbloeiers kleur te geven aan tuinen, velden en andere groene locaties.



Momenteel zie je vooral veel klaprozen en duinrozen, wier rode kleuren met het geel van onder meer toortsen, teunisbloemen, boerenwormkruid en scherpe boterbloemen en het blauw van slangenkruid een fraaie combinatie vormen.


De afgelopen dagen (zondag en maandag) zowel hardgelopen als gewandeld. Zondagmorgen weer meegedaan aan zo'n Delfts loopje bij AV '40. We gingen met de tram. Vijf kilometer, en dat zal niet de laatste keer zijn de komende maanden. Ik verheug mij weer op de Kerkpolderlopen, die in de maanden juli en augustus elke zondagochtend gaan plaatsvinden.


Bij die Kerkpolderlopen gaat het maar om één afstand, de vijf kilometer. Zondag kon uit drie afstanden worden gekozen. Vijf, tien of vijftien kilometer. Waarbij aangetekend moet worden dat de vijf kilometer in feite 5.083 meter was.


Ik koos dus voor de laatste afstand en heb vrij rustig - in ieder geval niet voluit - gelopen. Dit ook omdat mij van diverse kanten werd aangeraden niet te hard van start te gaan. Nu doe ik dat de laatste tijd toch al niet - is wel eens anders geweest - want een te snelle start leidt maar al te vaak tot dramatisch 'inzakken' na anderhalf, twee kilometer en dat loopt niet echt lekker. Bovendien maakt het qua eindtijd nauwelijks iets uit.

In één tempo liep ik toe naar een tijd van 29:04" minuten bruto. Niet schokkend inderdaad, maar bij de supersenioren 'zat' ik goed. Uitslagen hier.


Gisteren (maandag) heb ik een langer stuk in training gelopen, zo'n tachtig minuten. Dat was in de middag. Van huis uit liep ik via de Bosjes van Pex naar Haag Atletiek en vervolgens naar het Fuutpad. Daar ging ik de duinen in en vervolgens over het strand naar Kijkduin. De terugweg ging ook weer via de duinen, over het veld aan de De Savornin Lohmanlaan (inclusief het stukje 'trailgebied' met grillige duinpaadjes tot de Laan van Poot. Die liep ik af en het laatste stukje ging weer door de Bosjes van Pex  en over de Laan van Meerdervoort. Inclusief korte stops en stukjes wandelen - had wel wat last van knieën en benen vanwege het loopje op zondag - zo'n tachtig minuten volgemaakt.



2 opmerkingen:

Hans Verbeek zei

Ik verheug me ook alweer op de Kerkpolderlopen
Maar eerst (a.s. vrijdag) nog de Oranjeloop in Kwintsheul

Fred van der Gon Netscher zei

Daar ben ik ook van de partij Hans! Tot morgen. Eerst naar Garbage vanavond...;-)