zondag 30 juni 2019

Kwartaalloop bij Bertus

Na Saturday Night at The Park - toch een merkwaardige naam omdat het evenement overdag plaatsvond, en ook nog eens in de volle zon - was het deze Sunday Morning tijd voor de Kwartaalloop bij ijsclub Bertus.

Buiten even in het zonnetje op Pierre gewacht. De lavendelstruik in de voortuin staat in volle bloei en de budleija begint ook al flinke bloemtrossen te vertonen. Beide struiken trekken de nodige bezoekers aan. Vanmorgen twee distelvlinders, twee koolwitjes en de nodige hommels en bijen. Snel naar binnen om mijn fototoestel te pakken. Op deze vierkante meters gaat het in elk geval goed met de insecten..

Wat dit met hardlopen heeft te maken? Geen moer, maar een leuk plaatje wil ook wat.




Het was de laatste vijf kilometer - naar verluidt ca. 5080 meter - van dit seizoen in het normale circuit. Volgende week start de eerste Kerkpolderloop, de 5 km loop die ieder jaar elke zondag in juli en augustus wordt gehouden. Evenals voorgaande (twee) jaren zal deze beurtelings door Sportcentrum Allround en De IJsclub Bertus/ Onder Ons worden georganiseerd, en daar ook van start gaan. Volgende week wordt het spits afgebeten door DIJC-Bertus, de start is om 10:15 uur voor Onder Ons.

Maar goed, dat is volgende week. Vandaag gingen we (Pierre en ik) - alweer in de OLA - van Jan Wierenga naar Delft. De samenstelling van passagiers was echter iets anders dan anders: Jan G. was niet van de partij omdat hij diezelfde dag zou meedoen aan De Molenloop bij AV Sparta in Voorburg. In zijn plaats ging Jan W.'s trainingsvriend John van Zweeden (niet de behangkoning) mee. Een snelle zestiger die nog 22 minuten en lager op de vijf kan lopen.

Om elf uur gingen we van start. Eindelijk kan ik weer eens melden dat het van meet af aan goed ging. Ondanks de - relatieve- warmte (de zon scheen er flink op los) en de wind liep ik vijf kilometer lang in een behoorlijk tempo. Pas in de laatste kilometer werd ik ingehaald door Pierre en Hizkia maar ik was allang blij dat ik het 'eigen tempo' kon handhaven. In een tijd van 27:56'' (op mijn klokje) en 28:16'' op de tijdklok passeerde ik de meet. Daar was ik meer dan tevreden mee.

Ditmaal geen 'nazit' bij Onder Ons want onze chauffeur had andere verplichtingen. Dus redelijk vroeg in de middag thuis. Op naar het strand! Maar dat viel tegen. Eenmaal op weg daarheen, stak een opmerkelijk koud aanvoelende wind op en begon de zon in te sluieren. En op het strand de kleren maar aangehouden. Boekje gelezen totdat de hemel geheel en al ging bewolken. Dus amper na een half uur strand inpakken en wegwezen, terug naar huis.

Niet naar Parkpop dan? Nee, niets ten nadele van Maan en Ilse (mooie dames met mooie stemmen), spreekt de rest van het programma van vandaag mij niet zo aan. En mocht naderhand blijken dat ik een van de thuisblijvers was die ongelijk hebben gehad, dan kan ik mij altijd nog troosten met de gedachte dat ik geen puf meer had.

Beetje nagenieten van de losse fragmentjes die ik zaterdag 'schoot'. Het hadden er meer kunnen zijn, ware het niet dat mijn telefoon oververhit raakte... Letterlijk, door de brandende zon! Moest 'm tijdelijk afsluiten...


Geen opmerkingen: