vrijdag 22 mei 2020

Pievito: Ajeto!

Hemelvaartsdag was ongetwijfeld een van de warmste van deze (en de vorige) eeuw. Niet zo gek natuurlijk dat door vrijwel iedereen optimaal is genoten van de warme zon, ondanks Covid-19.

Voor ons was het de eerste keer strand dit seizoen. 'Dolce far niente' met de zon op het ingesmeerde lijf. Het was druk maar omdat het strand tussen Kijkduin en Duindorp vrij breed is kon de anderhalve meter grens overwegend goed bewaard blijven.

Overigens blijkt uit diverse onderzoeken - met dank aan Maurice de Hond die hierop attendeerde - dat de kans om in de buitenlucht besmet te raken met het Covid-19 virus zeer klein is. Veel groter is het gevaar op besmetting en een 'uitbraak' van het virus in slecht geventileerde ruimten, dus binnen. Wellicht heeft dit invloed op de kans dat straks weer in groepsverband (zelfs prestatielopen) kan worden getraind.

Wat sport betreft: Maandag liep ik voor het eerst sinds de corona-crisis in groepsverband. Een klein groepje weliswaar van vier 'Messieurs d'un certain âge', te weten Pierre, Vincent en Ton (Groep Pievito). Mijn afko staat er nog niet bij, ik zal dan toch regelmatiger moeten meelopen. Dan wordt het Pievitofre of zoiets.

Die eerste keer - zo schreef ik al in het vorige bericht - ging op zijn zachtst gezegd niet echt lekker: het waren langere tempo's (2-4-2-4-2-4-2 minuten) waarbij ik meteen al achterop raakte en het na de eerste 2-4-2 voor gezien hield. Maar na twee maanden geen tempotraining en achterstand door een blessure kon ik niet veel verwachten.

Vandaag was een korter en beter behapbaar programma, namelijk 12 x 60 seconden, steeds met een minuutje herstel tussen de tempo's. En dat ging een stuk beter, alle twaalf volbracht zij het dat het de eerste vijf keer beter (sneller) ging dan de overige zeven.


Het parcours was in Meer en Bosch, een mooie lokatie om te wandelen en te hardlopen. Uiteraard meer dan bekend trainingsgebied voor bijna alle leden van Haag Atletiek (en andere portverenigingen in de regio).

Na afloop nog koffie gedronken in het - goed geventileerde - appartement van Ton en zijn wederhelft.

1 opmerking:

Airforce zei

Mooi parcours, ook wel eens gelopen.