zaterdag 7 augustus 2021

In de wandelgangen

 

Kort loopoverzicht van de week: maandagochtend klein half uurtje gelopen in Middelburg, een stuk over de Loskade langs het water en terug naar het hotel. Woensdag zo'n 45 minuten gelopen met daarbinnen twee keer 1500 meter in flink tempo (ruim onder de 9 minuten) en vrijdag een duurloop die nogal stroef ging, waarschijnlijk zaten die vijftienhonderdjes van woensdag nog in de benen. Het werd een mix van wandelen, joggen en een vijftal lichte versnellingen van 1 minuut. Bruto anderhalf uur, afstand zal een kleine 10 kilometer zijn geweest.

En vandaag (zaterdag) was het tijd voor de maandelijkse wandeling! 

Met de Intercity van 9:55 uur gingen Walter en ik vanaf  Den Haag CS naar Amersfoort. Daar wachtten de overige wandelaars ons op. Eerst een terrasje opgezocht voor een bakkie. We kregen er een mooi soesje bij. Wat een aangename, maar ook bijzonder luchtige verrassing. De vulling ontbrak namelijk!

Ditmaal ging de NS-wandeling vanaf station Amersfoort naar Soest-Zuid, zo'n elf kilometer, overwegend via onverharde bospaden door een mooi afwisselend landschap met bos, heidevelden en zandverstuivingen. 


Onderweg kregen we één keer een flinke regenbui te verstouwen. Daar viel in het bos waar we toen liepen was er amper schuilmogelijkheid zodat er niet veel anders op zat dan door te lopen. Gelukkig regende  het niet langdurig en de zon zorgde er voor dat de doorweekte broekspijpen snel opdroogden.

Hotel Soesterduinen vormde een pitstop, al konden we niet op het buitenterras plaatsnemen. Aftappen kon wel, en bij de 'Take Away' van het hotel kon ik een cappucinootje scoren.



Aan het eind van deze 'korte wandeling' (er is ook  een langere versie van 22 kilometer, die loopt tot Hollandse Rading) bereikten we het station Soest-Zuid. Van daaruit ging er een trein naar Utrecht. Daar aangekomen, liepen we naar Hoog Catharijne. Buiten, op een terras, bestelden we een afsluitend drankje. Dat werd koffie of thee, al dan niet aangevuld met een stuk cheesecake. Smakelijk maar aan de prijs! Daarna ging ieder zijns of haars weegs. Het aanvankelijke idee om ergens  te gaan eten ging niet door, daarvoor was het net iets te vroeg.

Terug in Den Haag, wandelde ik een stuk met Walter mee richting Spui, toen het onbarmhartig hard begon te regenen, compleet met donderslagen. Zelf  ijlings de Albert Heijn ingeschoten voor een paar boodschappen, waarna de weg terug naar huis met de bus ging. Al met al was het een geslaagde wandeldag.




Geen opmerkingen: