woensdag 4 augustus 2021

Terug naar de (zeeuwse) kust



Ook dit jaar zit een buitenlandse vakantie er niet in. En dat terwijl ik in 2020 nog riep: 'Wat er gebeurt gebeurt, maar ik GA volgend jaar beslist naar Frankrijk!' En in het voorjaar wandelen in Engeland.

Niet dus. Engeland is nog steeds een relatief  'No Go' gebied. En Frankrijk wordt veel te veel gedoe, ook door persoonlijke keuzes. Maar zelfs in eigen land is reizen een 'dingetje' geworden. Hoe wonderlijk is ons aanpassingsvermogen, al aarzel ik om 'ons' in plaats van 'mijn' te schrijven. 

Zelfs een simpel treinreisje binnen Nederland beschouw ik tegenwoordig als een echt uitje, terwijl ik decennia lang gewend was om -  zowel als forens als particulier - vaker dan gemiddeld ons land te doorkruisen.

Zo kon het gebeuren dat we afgelopen weekend naar Zeeland gingen, liever gezegd: naar Middelburg met op maandag een uitstapje naar Domburg v.v. met de bus.

Dat was leuk! We hebben die twee dagen flink uitgebuit, waardoor bij terugkomst het gevoel overheerste een week op vakantie te zijn geweest. En dat gevoel is toch vrij essentieel vind ik.

Ook vanwege de trainingsweekenden die door Haag Atletiek werden georganiseerd, kwam ik regelmatig in Zeeland de afgelopen jaren. Toen hadden we Burgh Haamstede als uitvalsbasis en bezochten we op zondag of maandag karakteristieke zeeuwse stadjes en dorpjes in de omgeving. 

In Middelburg zijn we niet eerder geweest. Tenminste, dat dacht ik. Ook toen ik googelde in mijn digitale geheugen met de termen 'De Cultuurbarbaar' en 'Middelburg' kwam er niets naar boven. Hoe wonderlijk was het dat we, nadat we in deze stad waren gearriveerd en een stukje naar het centrum hadden gelopen, onmiddellijk bij een locatie kwamen waar we eerder hadden gelunchd. Pas na thuiskomst, bij het doorzoeken van mijn foto-albums, bleek dat we in 2018 ook een middagje Middelburg hadden 'gepikt' met kruidvatbonnen die hoognodig moesten worden verzilverd....

Hoe dan ook hebben we ons prima vermaakt. Het hotel was heel goed, mooie stadswandelingen gemaakt, wederom niet de Lange Jan beklommen maar wel het zeeuws museum bezocht, heerlijke zeeuwse mosselen gegeten in 'Het Packhuys', met de rondvaartboot een tochtje gemaakt en het - weliswaar zeer toeristische maar aantrekkelijke - badplaatsje Domburg bezocht.


Een uitgebreid verslag laat ik ditmaal achterwege, omdat 'de plaatjes' meer zeggen dan duizenden woorden. 

Wie van 'de ouderen onder ons' nog een vaag gevoel van heimwee heeft naar die - goedbedoelde maar oh zo saaie - dia-avondjes van buren of vrienden, nodig ik graag uit om op deze link te klikken! 😄


Geen opmerkingen: