zondag 12 september 2021

Five and five is...

De heer Gerritsma fietst terug na een geslaagde Kopjesloop

Beetje vreemde kop misschien, maar het was een nogal verdeeld loopweekend. Ik moest daarbij onwillekeurig  denken aan de song 'Seven and seven is...' van Love, een zogeheten Westcoastgroep uit de jaren zestig. Alleen de zevens vervangen door vijfjes. Vijf kilometer rennen op zaterdag, vijf kilometer rennen op zondag. Beetje vergezochte associatie misschien, maar goed.

Zaterdagmorgen het eerste vijfje bij Haag Atletiek, de (tweede) 5k Takeover Run, meteen mijn eerste èchte prestatieloopje van dit jaar. De eerste keer kon ik niet, want toen was ik met een groepje bierliefhebbers op excursie bij bierklooster Koningshoeve in Tilburg. Ik had nu een grote opkomst verwacht maar er waren opvallend weinig deelnemers, 60 man/vrouw in totaal.

Het was een aan corona aangepast loopje, vanaf 10:30 uur ging men in kleine groepjes - telkens met tussenpozen van één minuut - van start. Het eerste groepje, dat verwachtte er langer dan 30 minuten over te doen, ging als eerste van start. Van de vijf vooringeschrevenen was maar één persoon komen opdagen. Een minuut later vertrok het 'rode legioen' (28-30 minuten) waar ik deel van uitmaakte, weer een minuut later een groep met oranje t-shirts (26-28 minuten), daarna blauw, wit, groen en tenslotte geel die sneller dan 20 minuten konden.

Het was een leuk loopje, weliswaar over een pittig parcours maar dat is normaal in de duinrijke omgeving van het sportpark aan de Laan van Poot. Mij lukte het om onder het half uur te blijven (29'15'') en daar ben ik, zeker voor dit moment, meer dan tevreden mee. 


De meeste lopers houden het op één wedstrijdje per weekend, maar ik week nu van deze - op zichzelf niet onverstandige - regel af. Op zondag ging ik namelijk naar Delft om aan de eerste Kopjesloop van dit jaar mee te doen. Ook weer vijf kilometer. 

Het was er wel iets drukker dan gisteren bij Haag. Er waren ongeveer honderd deelnemers. Na anderhalf jaar 'loopstop' weer veel bekende gezichten van lopers (m/v) die je ook altijd ziet bij Bertus, AV'40 en de Dobbeloop, echter worden er bij die verenigingen vooralsnog(?) geen aanstalten gemaakt om loopjes te organiseren. De Koplopers vormen een uitzondering. Later nog even een 'selfie' gemaakt met (mede)organisator Hans Verbeek (zie onder).

Het parcours was iets anders dan voorgaande jaren maar liep nog steeds vooral door het mooie groengebied van Delft. De 5km lopers gingen eerst van start, even later de 10km lopers.  

Omdat ik daags ervoor al vijf kilometer had gelopen, wilde ik nu rustig aan doen. Echter is de neiging bij dit soort loopjes om toch met een zekere 'drive' te lopen, ook al loop je niet snel. Dat resulteerde in een nagenoeg zelfde tijd als gisteren (nu was het 29'40''). 

 Uitslagenlijst Kopjesloop - Uitslagen.nl

Na afloop gedouched en met Pierre, Bert en Paul wat gedronken op het buitenterras. Daarna terug naar huis. Vanaf het clubhuis naar en van de Brasserskade is nog een aardig stuk lopen, temeer omdat ik een flink stuk de verkeerde kant opliep dus genoeg kilometer gemaakt!

Geen opmerkingen: