woensdag 22 september 2021

Veelbewogen start van het herfstseizoen

De herfst is begonnen! Kalendertechnisch dan. Er is gisteren veel gebeurd. Zelf heb ik op deze 'oppasdag' de nodige kilometers afgelegd, zowel op de fiets als lopend door De Uithof.  Ik kwam erg moeilijk op gang met dat hardlopen wat ik kan terugvoeren op het vele fietsen, zowel op de Veluwe als op maandag en dinsdag in Den Haag. 

Natuurlijk was het Prinsjesdag met minder toeters en bellen, maar de troonrede blijft een constante. 

Er waren mensen jarig, zoals er elke dag verjaardagen te vieren zijn. Onder anderen Corinne Drewery, zangeres van Swing Out Sister (SOS). Zij werd 62 jaar (ook alweer). Op de fanpage een felicitatie met portretje geplaatst. 

Triest was het nieuws dat het bekendste hert van de Veluwe, Hubertus, tijdens een gevecht met een rivaal gevorkeld is. Het zwaargewonde dier werd door de boswachter aangetroffen en is door hem uit zijn lijden verlost. 

Dit werd landelijk nieuws. Hubertus is vorig jaar blind aan één oog geraakt na een bronstgevecht: verwacht werd dat het hem kwetsbaar zou maken, omdat hij een aanval op de kant van zijn lichaam met het blinde oog niet zou kunnen pareren. Dat is hem helaas fataal geworden.

Ik zag Hubertus nog zeer 'alive and kicking' op zondag 19 september, toen ik mijn jaarlijkse tripje naar De Hoge Veluwe maakte. Hieronder een paar foto's van Hubertus die ik op die dag maakte. 


>



Geen opmerkingen: