donderdag 16 september 2021

Ode aan de natuur in Den Haag e.o.

Na in het weekend op twee verschillende lokaties vijf kilometer te hebben gelopen, hield ik maandag en dinsdag rust. Wat hardlopen betreft dan, want dinsdag was oppasdag. Gisteravond (woensdag) weer met 'Groep Maarten' meegetraind. Een relatief kleine groep vrij snelle lopers, maar ik kon - bij langere tempo's weliswaar in de achterhoede - redelijk meekomen. Wij liepen volgens het schema (met twee keer 1-2-2-3 minuten voluit) in de Vogelwijk (Kruisbeklaan) en rond het Stokroosveld.

Eerder die dag ging ik een kijkje nemen bij de Haagse Kunstkring aan de Denneweg. Daar was een expositie van het AVN, waar ik overigens ook lid van ben. Daar hingen bijna honderd kunstvoorwerpen - het overgrote deel schilderijen - met 'Natuur in Den Haag en omgeving' als thema. 

Eerlijk gezegd ging ik vooral kijken hoe 'Blondie' er bij hing. Nu heb ik het niet over Deborah Harry maar over een van de schotse hooglanders die in het Westduinpark vertoeft en opvalt door haar witblonde haren. Ik had haar ooit gefotografeerd en Helen Frerichs-Jans - lid van Haag Atletiek en beeldend kunstenaar - had mij gevraagd of ze deze foto 'als model' mocht gebruiken voor een schilderijtje waarmee ze zou deelnemen aan de expositie. Daar had ik uiteraard geen bezwaar tegen.

Ik moest even zoeken tussen al dat creatieve moois, maar daar hing-ie!  Het is een prachtig schilderij (30x40, acryl) geworden! 

De expositie is overigens nog tot 26 september (gratis) te bezichtigen bij de Haagse Kunstkring, Denneweg 64.


Geen opmerkingen: