donderdag 29 september 2011

Acht maal vier met de neutrino's

Wat een bijzondere en zware training woensdagavond! Er stond een duurloop op het programma met acht tempo's van vier minuten elk. En dat viel mij om den donder niet mee. De - in vergelijking met mij jonge - dames gingen allemaal als een speer, bovendien voelden mijn benen nog steeds wat verzuurd aan van de Rijk Zwaan Loop afgelopen zaterdag.

Het grappige is dat de enige man die de dames kon bijhouden en zelfs vóórblijven Cor van Veen was, maar zo gek is dat niet. In zijn goede jaren liep hij 32 minuten op de 10 km, dus die snelheid zit als aanleg al in zijn benen.

Hoe dan ook was het weer een fantastische training, 8 x 4 minuten, grotendeels door de duinen, heuveltje op, heuveltje af. Zwaar dus! Hopelijk niet teveel geforceerd, want zaterdag gaan we een lange duurloop doen, er staan 35 kilometers op het programma...

Na afloop en na het douchen heerlijk op het terras voor het clubhuis gezeten. Zowaar een late zwoele zomeravond en de biertjes smaakten naar meer! Weer wat later hebben we de sessie binnen voortgezet.


Eén mop wil ik de lezer niet onthouden, Frank, onze astronoom, kwam er mee. Een mop die het vooral onder natuurkundigen goed zal doen!

"Reist een lichtfoton, uiteraard met de snelheid van het licht, door het heelal. Op een gegeven moment wordt-ie ingehaald door een neutrino. Zegt die foton tegen de neutrino: "Hé joh, doe eens normaal!!"

Geen opmerkingen: