donderdag 8 september 2011

Noodblog!

Nog steeds welkom op 'het noodblog'. Frank Inklaar suggereerde dat dit weleens een van de nieuwe woorden van 2011 zou kunnen worden. Wie weet, zoals het er nu naar uitziet kan het nog even duren voor het oude (maar ook weer vernieuwde) weblog weer online is. Er is nog steeds veel gedoe met de migratie, bijna 400.000 bloggers zijn nog steeds offline. Nou ja, dan maar even zo.

Klimatologisch is het al herfst, kalendertechnisch moeten we nog een week of twee wachten. Toch viel het weer  gisteren, op die woensdagavond, best mee. Geen regen, behaaglijke temperatuur. Mooi loopweertje dus.


Gek genoeg was het rustig deze avond, maar nu spreek ik alleen voor onze eigen Groep 5. Eveline, Ellen, Anja, Yvette, Ton en Gerard. En ikzelf. En trainer Wim natuurlijk, maar hij was op de fiets. We hebben er in ieder geval een mooie training van gemaakt. Deels nog door de duinen. Het kwam neer op een duurloop met een nogal gecompliceerde pyramide: 4-4-6-4-6-4-4- minuten, het is sneller opgeschreven - of ingeklopt zo u wilt - dan uitgevoerd. Wat niet wil zeggen dat het traag ging. Integendeel, vooral de dames - met Yvette letterlijk steeds op de eerste plaats - gingen als een speer. Ik heb mezelf wijselijk wat rustiger gehouden dan anders door niet per se met die 'kop' mee te gaan, de Vlietloop en de snelle maandagavondtraining zaten immers nog in de benen.

De Garmin geeft trouwens de training van afgelopen maandag weer. Die van woensdag heeft-ie kennelijk niet 'gepakt', mogelijk heb ik teveel gevogeld met die knopjes. Maandag was dus ruim tien kilometer, vandaag is er al met al zo'n 12,5-13 kilometer zijn gelopen met een gemiddeld tempo van 5'50'' per kilometer (rustpauzes meegerekend).
Na afloop was er zoals altijd de bijeenkomst in de kantine. Daarvoor in de fitness-ruimte wat aan toestelletjes gehangen maar dat mag geen naam hebben. Misschien wel een idee om dat weer wat regelmatiger te doen. Maar zo direct na een training heb ik altijd meer zin om 'de polsspieren te trainen' zoals de klassieke pose op bijgaande foto duidelijk maakt. Met dank aan Arne, die 'm met zijn Nokia maakte en naar mij toezond. Zo'n foto kan alleen maar op internet als je geen carrière meer kunt maken ;-), ook al hebben wij ons bepaald rustig gehouden deze avond. Er is wel volop gepraat over de op handen zijnde najaarsactiviteiten: vrijdag de 'afscheid van de zomer borrel' in De Fuut, de BBQ zaterdag bij de club (maar daar ga ik niet heen ditmaal), een bierproefavond die door twee groepsgenoten wordt georganiseerd, de Berenloop (wel of niet de hele marathon), het trainingsweekend enzovoorts. En dat zijn alleen nog maar de sociale clubactiviteiten. Zo komen we de herfst wel door. Maar niet vergeten: 'blijven trainen hè?'

1 opmerking:

CS zei

Fantastisch dat noodblog Fred! Hopelijk komt snel de oude weer terug.

Groet Carlo