maandag 26 september 2011

Green Apps


Dit is geen reclame voor het bekende computermerk. Het is nog aardser. Een paar dagen terug kreeg een aantal Haag-vrienden een mailtje van Frank dat hij een heleboel appels te vergeven had. Kennelijk was het voordeel van het nadeel van de slechte natte zomer dat de appelboom in zijn tuin een overschot aan fruit heeft voortgebracht. Ik was een van de gelukkigen, dus meteen een mailtje teruggestuurd en ja, ik kon wat ophalen. Dus ik op de fiets er heen en ik kreeg een aardige voorraad mee. Maar ik vond dat ik wel iets terug moest doen, dus gistermiddag heb ik twee appeltaarten gebakken, een voor Frank en Ingeborg en een voor onszelf.


Gistermiddag hebben we trouwens van het weer genoten, wie niet trouwens. Wij deden dat door naar Clingendael te fietsen en daar wat rond te wandelen. Het is echter nog te vroeg voor mooie herfstkleuren, en ook paddenstoelen zie je (nog?) niet zo veel, maar de wandeling was er niet minder om. En warm natuurlijk! Daarna terug naar huis, eigenlijk wilden we na de thee naar het strand maar daar hebben we toch van afgezien. In de tuin was het ook uitstekend bivakkeren in de uitklapbare ligstoelen.

Harry Muskee

Iets heel anders: vandaag las ik op Facebook dat Harry Muskee is overleden. Verrassend, want hij is weliswaar in juni 70 jaar geworden, maar zo oud is dat tegenwoordig niet. Ik moest meteen denken aan de vele concerten van Cuby and the Blizzards die ik heb bijgewoond, vooral in de jaren zestig en zeventig, met meestergitarist Eelco Gelling en Herman Brood aan de piano. Vooral in die jaren was het een weergaloos intense bluesband, en Harry ('Cuby') had een geweldige strot. Een legende is heengegaan en dat is géén overdrijving.


1 opmerking:

Hans zei

Kewl, appels uit eigen tuin