maandag 9 april 2012

En toen was Pasen weer voorbij...


Vijf dagen vrij op rij, maar het leken wel twee weken. Het waren dagen vol afwisseling. Toch moest het tweede paasdag worden voordat ik ècht aan hardlopen toe kwam. Aanvankelijk was het idee om vanmorgen in Pijnacker te lopen, maar wij kregen onverwacht logees en om nu 's ochtends vroeg te vertrekken zonder een paasontbijt te presenteren is ook weer zo wat. Er werd ook veel regen voorspeld, al viel dat achteraf gezien wel mee. Als alternatief besloot ik een uurtje met Groep 5 te gaan lopen. Gisteravond kreeg ik namelijk een mailtje dat er niet 's avonds, maar 's ochtends om 10.00 uur werd getraind.


De groep bestond uit Eveline, Ellen, Ilse, Anja, Ton en ik. Er stond een duurloop op het programma. Maar laatstgenoemde figuur (ik) haakte al na twintig minuten, bij de Puinduinen, af omdat mijn stroeve benen moeite hadden met het basistempo en ik daardoor niet echt ontspannen liep. Tiny schreef het al: echt ontspannen lopen wordt met de jaren steeds zeldzamer. Toch heb ik uiteindelijk de zeventig minuten volgemaakt, waarbij op het laatst twee keer vier minuten in een voor mij zo snel mogelijk tempo. Dat ging dan weer wel.


Gisteren heb ik voor de tweede keer deze dagen naar de Matthaus Passion gekeken, ditmaal met mijn zwager op de bank, onder het genot van rode wijn. Het was de dvd met de uitvoering van het gezelschap onder leiding van Ton Koopman. De eerste dvd is bekeken, de tweede volgt vanavond. Daarna weer een jaartje niet, het is toch iets dat bij uitstek bij pasen hoort. Toch gingen wij allemaal vroeg naar bed.


Ik was dus ook weer vroeg uit de veren, maar dat laatste is standaard. De logees sliepen nog dus besloot deze vroege vogel een ochtendwandeling te maken richting Meer en Bosch, in dit seizoen een waar vogelparadijs. De foto hierboven is daar ook genomen met mijn telefoon, rond half acht.

De andere foto's (met die spreuken) zijn eergisteren tijdens de wandeling langs de Linge genomen. Plantenbakwijsheden, weer eens iets anders dan Tegeltjes...

Over vogelparadijs gesproken, de komende week gaan we met een groepje naar de officiële variant. Maar eerst donderdag naar het theater, en uiteraard moet er gelopen worden. Al was het alleen maar voor de loopverhalen op dit blog!


Geen opmerkingen: