zondag 15 april 2012

Marathon Rotterdam langs de zijlijn

Anja en Piet


Ik was het laatste half jaar niet in staat (zowel fysiek als mentaal) om voor een marathon te trainen. Weliswaar werd ik niet door zware blessures geteisterd, maar wel door diverse kleinere lichamelijke ongemakken die mij zowel het trainen als het lopen van wedstrijden bemoeilijken.

Toch blijft het een mooi moment, de marathon, en zeker die van Rotterdam. Een van onze groepsleden, Anja, deed daaraan mee dus besloot ik vandaag te gaan kijken. In de trein op weg naar Rotterdam werd ik gebeld door Jan G., die gisteren ook deel uitmaakte van het Avifauna-gezelschap. Hij had in Rotterdam de 10 km gelopen (in een heel nette 45'53'') en wilde dat even vertellen. Toen hij hoorde dat ik op weg naar Rotterdam was besloot hij nog even op mij te wachten, opdat we samen nog wat van de marathon konden meemaken.

Leo en Petra


Was het aan de kust zeer zonnig, In Rotterdam was het helemaal bewolkt, en de wind was schraal zodat stevig doorlopen geboden was. Allemachtig, wat een kou zeg! Maar wel lekker voor de marathonlopers lijkt mij. Vlak bij de finish kwam ik Ruben Kofman tegen met zijn vrouw Gea, hun dochter liep voor het eerst de marathon en zou rond 3 uur en 38 minuten finishen. Via de Coolsingel liepen we de laatste 500 meters van de marathon terug. Daar was minder publiek en konden we beter de lopers zien passeren. We waren er net op het moment dat de drie-uurs grens gepasseerd was, maar het zou nog wel even duren voordat Anja in beeld kwam, dacht ik zo. Dus hebben we in een café tegenover het parcours koffie en bier gedronken. Zelf ging ik naar een half uurtje terug, en waarachtig: binnen een tijdsspanne van amper een kwartier zag ik een aantal goede bekenden zoals Leo Tolboom die Petra haasde - aan de enthousiaste en verre van uitgeputte reactie van Petra te zien is-ie in zijn missie geslaagd - en Mulay die clubgenoot José Xavier haasde.

Mulay en José


En Anja kwam ook langs, met haar 'haas', de snelle superveteraan Piet de Jonge. Ze maakte een gebaar van 'ik zit er helemaal doorheen' maar volgens mij heeft zij haar doelstelling (rond de 3:45') ruimschoots gehaald!

Terug in het café, waar Jan was blijven zitten, nog een biertje genomen en daarna weer terug naar het station en vervolgens met de trein naar het Haagje. Het was toch wel weer even leuk om de sfeer van de marathon te proeven.

6 opmerkingen:

Anja zei

Leuk verslag Fred. Klopt helemaal wat mij betreft hihi.

José Xavier zei

Fred;

Leuk foto van mij. Inderdaad Mullay had mij geholpen de last en belangrijk km op weg naar mijn PR 3:44:15.
Die foto ga ik voor mij kopier. als je goed vind...

groetjes, tot GoldenTen
José Xavier

Fred zei

Hoi José,

Goed gelopen hoor, gefeliciteerd! Uiteraard kun je de foto kopiëren, je hebt al zoveel mooie loopfoto's gemaakt, nu kan ik iets terugdoen!

Jacqueline zei

AAaaahhhh jammer dat ik jou supporting ben misgelopen.

Fred zei

Jacqueline, ja, jammer, ik wilde wel langer blijven staan maar het was zó koud!
Toch ook weer een hele marathon uitgelopen, proficiat! Ik moet er niet aan denken, maar wie weet, ooit....

RunningHans zei

het was zeker koud voor de supporter Fred. Er stond ook veel minder publiek langs de kant. Top dat je er was. Jammer dat ik je niet heb gezien