donderdag 5 april 2012

Lange tempo's

Nog steeds kan ik niet zeggen dat ik echt 'lekker', d.w.z. ontspannen loop. Aan de conditie ligt het niet, wel voelt mijn bovenrug en borstkas al een paar dagen niet goed (heb ik zware dingen getild of rare oefeningen gedaan de afgelopen dagen? Geen idee!) en de benen (vooral de knieën) voelden stroef, zelfs wat pijnlijk aan, zeker naarmate de training vorderde. Kwam dat door die baantraining van afgelopen maandag? Of is het toch domweg de leeftijd? Dat laatste is wel een realiteit natuurlijk, laten we elkaar geen mietje noemen.

Hoe dan ook is de training volbracht. Het werd een duurloop van pakweg anderhalf uur door de duinen en gedeeltelijk over een nieuw looppad langs de kust, even voorbij Kijkduin. Zo nu en dan (ik denk zo'n drie keer) werd een versnelling ingelast, en deze was vooral pittig door de lengte ervan. In het begin liep ik lekker mee, redelijk voorop, maar na een paar minuten zakte ik toch terug. Wel is de complete training afgerond. En waarempel, na afloop voelde ik mij iets beter.

Van onze groep loopt er straks maar één persoon de marathon(van Rotterdam) en dat is Anja. Zij loopt heel makkelijk, het zou mij niets verwonderen als zij haar doel (3'42'') gaat halen. We zullen het meemaken!

Na afloop was het als vanouds gezellig bij de club. Even gepraat met mensen die afgelopen weekend in Praag de halve marathon hebben gelopen (toch al snel 35 man/vrouw). Het moet vooral heel gezellig zijn geweest ook al is er bepaald niet slecht gelopen!

2 opmerkingen:

Tiny zei

Nee...Fred om leeftijd daar kunnen we niet meer omheen. Bewegingen worden stroever en hoekiger. Het vloeiende is er af. Er zit niks anders op dan dat te aanvaarden.

Fred van der Gon Netscher zei

Zo is dat Tiny. Aanvaarden is de bron der wijsheid! Maar zoals ze bij ons op de club zeggen: "Wel blijven trainen, hè?" ;-)