zondag 8 april 2012

Vrolijk Pasen!

Eergisteren een lange zit bij de Matthaus Passion, gisteren een lange wandeling. Zo houden we er de balans in. Zaterdagmorgen vroeg - rond kwart over zeven - verliet ik huis en haard om met de tram en diverse treinen naar Leerdam en vervolgens met een busje naar het pittoreske plaatsje Asperen af te reizen. Rond tien uur hadden wij - een groepje van in totaal zes doornvogels - afgesproken bij hotel Schildkamp.


April doet wat hij wil. Welnu, dat hebben we gemerkt. Zelden was het zo koud op 7 april, met een ochtendtemperatuur van drie graden en een middagtemperatuur van zo'n 7 graden en ook nog eens met een snijdende noorden-wind. Ik had een t-shirt met lange mouwen aan, daarover een dikke fleece-trui en een jack, maar de wind sneed daar finaal doorheen, vooral in de vroege ochtend. Later op de dag viel het wel mee alhoewel het geen moment echt behaaglijk werd.

De koffie, koek èn de appeltaart bij hotel Schildkamp smaakten uitstekend. Met dit voedingsbodempje hadden we in ieder geval genoeg energie om het eerste wandelkilometertje af te leggen. Wij moesten namelijk eerst naar de VVV in het nabijgelegen Leerdam voor een wandelroute omdat onze 'hopman' Hugo zijn routeboekje kennelijk thuis had laten liggen.


Over de wandeling kan ik kort zijn omdat de foto's, die ook in het album te vinden zijn, het verhaal al vertellen. De tocht voerde via een prachtige route van ca. 22 km, wat neerkomt op 4,5 uur wandeltijd, langs de Linge en door een aantal leuke dijkdorpjes zoals Thum, Rhenoy en Acquoy, het Nederlandse Pisa met die malle scheve toren. Dit is nog het echte Nederland zoals dat vroeger bijna overal was, met weilanden en koeien, knotwilgen, molentjes en water. Het grootste deel hebben we over wandelpaden gelopen of over dijkweggetjes waar geen auto's mochten komen, met name de Lingedijk.De voettocht eindigde in Beesd. Daar hadden we het geluk dat er zo'n zelfde mini-buurtbus stopte als waar ik die ochtend mee gekomen was. Dus was het instappen geblazen. Nog geen twintig minuten later zette de chauffeur ons keurig netjes voor Hotel de Schildkamp af. Het was toen kwart voor vier.Een klein half uur later voegden gastvogels Diek en Rineke zich bij ons. Zij hadden veel kijk-, wandel- en fietsplezier gehad in Leerdam en omgeving. Daarna weer naar Leerdam voor een eenvoudige maaltijd maar toch van voortreffelijke kwaliteit, pannenkoeken in diverse varianten. Daarna was het tijd om afscheid te nemen. Zelf liep ik naar het station, ongeveer tien minuten lopen vanaf het Veersche Huis, waar de trein naar Dordrecht net vertrok. Dan nog maar een half uurtje door Leerdam gewandeld. Maar daarna verliep de weg terug naar huis zeer voorspoedig, om negen uur was ik thuis.


2 opmerkingen:

archiefpaul zei

Hoi Fred, ook vrolijk pasen, prachtige foto's. Wandelen kun je eigenlijk bij alle weertypes, zo blijkt maar weer.
Zeker als je goed kijkt is de lente toch een mooie tij.

Anoniem zei

Dit vind ik nou zo leuk aan jouw blog Fred, de variatie. Van wandelen door oud-hollandse vergezichten naar de mattheus en dan weer een stukje hardlopen of een muziekrecensie, een verhaaltje uit de oude doos, een receptje hier en een tekeningetje daar. Het leven van een cultuurbarbaar.