woensdag 13 juni 2012

Duik in het verleden

Het zal de oplettende lezer niet ontgaan zijn dat ik mij dit jaar wat minder sterk concentreer op de trainingen, het lopen van wedstrijden, of überhaupt het (hard)lopen. Zeker, zo nu en doen neem ik deel aan een loopje in de buurt, maar daar blijft het dan vooralsnog bij. Ook ben ik minder vaak de hort op voor culturele uitjes. Best een beetje saai dus, voor mijn doen. Een en ander heeft echter niet te maken met een verminderd loop-libido als wel met een bezig zijn op velerlei gebied. Het werk natuurlijk, maar dat was voorgaande jaren niet anders dus dat telt niet. Veeleer heeft het te maken met de activiteiten - waarvan ik de meeste nog moet verrichten - die samenhangen met het jubileumboek en met het clubblad. In mijn geval zijn dat vooral het afnemen, schrijven en uitwerken van interviews.

Mijn excuses trouwens voor de archaïsche zinnen in dit blogbericht, het heeft er vermoedelijk mee te maken dat ik momenteel het boek 'Herinneringen aan Godfried Bomans' aan het lezen ben, op weg naar en van mijn werk, in de trein. Maar ach, dat ouderwetse past wel een beetje bij het onderwerp van vandaag.


Estafetteloop op de boulevard van Scheveningen, 1916.
De rechtse wissel is waarschijnlijk die van Cor Wezepoel op Albert Heijnneman.
Beide lopers maakten in 1920 deel uit van de Olympische estafetteploeg 4x100 m

Zo hadden we deze avond redactievergadering voor het clubblad bij Henk thuis. Dat was best gezellig. Ook Henk is druk met het jubileumboek en had samen met de secretaris van onze geliefde vereniging heel wat oude fotoboeken verzameld. Prachtig om te zien, al die oude foto's en clubbladen uit lang vervlogen tijden. Zo'n foto als hierboven bijvoorbeeld, prachtig toch? In de zomer van 1916 genomen, toen mijn moeder amper zes maanden oud was.

Ik had trouwens de smaak te pakken, want thuisgekomen ging ik gelijk kijken op http://www.haagseverenigingen.nl , op zoek naar oude foto's. En ook meteen gekeken of de operettevereniging van mijn moeder er op stond. Waarachtig! Echter zonder verdere gegevens, dus heb ik de beheerder van de site enkele scans van die operettefoto's toegezonden en meteen een verhaaltje erbij zoals dat ooit hier (nog op mijn oude site) te lezen is.

Overigens is er gisteren toch wel gelopen, maar zó kort dat dit nauwelijks vermeldenswaardig is. Twintig, vijfentwintig minuutjes, dinsdagochtend van kwart over vijf tot tien over half zes 's ochtends. Het had misschien ietsje langer gekund, maar het goot van de regen. Met de temperatuur was overigens niets mis, het was zelfs zacht. Wat ik maar zeggen wil: ondanks alle afspraken en werkzaamheden de komende tijd, zal er toch ook gelopen worden. Wat mij betreft genoeg, want 'Blijven trainen' is en blijft het motto.

1 opmerking:

Koen Martens zei

Met zo'n foto krijgt onze hobby wel een hele andere dimensie.
Ze lijken trouwens wel op sokken te lopen!