dinsdag 19 juni 2012

Zonnige duin-strand duurloop


Na een somber en vochtig begin van de maandag brak in het late middaguur de lucht steeds meer open, en toen we 's avonds om 19:00 uur gingen trainen was het gewoon topweer. Zon, en die paar wolkjes die er waren werden weggeblazen door de wind, die minder sterk woei dan het afgelopen weekend.

Kortom optimale condities voor een mooie trainingsloop! Wim is een paar weken met vakantie en de honneurs werden op relaxede manier waargenomen door Ilse.


De groep was niet groot maar toch: Beide Hansen, Dick, Jan en ikzelf waren van de partij en van de dames Ilse, Ellis, Ellen en Eveline. Via de Bosjes van Pex staken we de Savornin Lohmanlaan over en kris-kras door straatjes bereikten we een park in de buurt van de Daltonschool. Daar deden wij onze oefeningen. Op het programma stond een duurloop van een uur (met inlopen erbij werd dat uiteindelijk 1 uur en 35 minuten, maar een kniesoor die daar op let).


Vervolgens liepen we via Meer en Bosch naar het gebied rond de Puinduinen. Van daar uit gingen we de duinen in tot aan de ingang van Camping Ockenburgh, rechtsaf en het strand op. En toen begon de strandtraining. Lekker zo, met de zon op je kop en windje-mee. Gelukkig was het zand over een brede strook hard en viel goed te belopen. We liepen weer terug, over het strand langs Hotel Atlantic bij Kijkduin, en gingen pas bij oprit Zuid weer terug naar de Wieringsestraat (eindpunt tramlijn 12) en daar de duinen weer in.Bij de Fuutlaan ging de groep richting Laan van Poot en club, maar ik sloeg nog even rechtsaf langs het veld, omdat ik even verderop nog altijd een foto maken van dat stukje bos langs het duinpad waar de  Judaspenning - want dat is het volgens mij - uitbundig bloeit (zie boven). Een weelderig gezicht.Nadat het plaatje is gemaakt, liep ik via het paardenpad - wat ik na deze training toch wel voelde in de benen - terug naar het veld en dan naar beneden, uitkomend op de Fuutlaan en terug naar de Laan van Poot. Al met al is er heerlijk getraind en bij tijd en wijle werd er ook aardig aan getrokken.Geen opmerkingen: