donderdag 21 juni 2012

Training op de laatste lentedag


Vandaag is het alweer de langste dag en kalender-technisch gezien het begin van de zomer! Het zou een dag worden met een zonnige start en een stormachtig slot. Maar even afwachten wat de weergoden voor ons in petto hebben.

Gisteren, woensdag, was het in ieder geval aan de kust redelijk zonnig, alleen blies voor de zoveelste keer in de afgelopen maanden een relatief kille en felle noordoostenwind roet in het eten. Het eten was in dit geval het zonnebaden in voor en/of achtertuin (de laatste optie was gezien de wind het minst aantrekkelijk), het roet was die wind.
Voor de woensdag heb ik niet veel vermeldenswaardigs gedaan, of het zou de broek moeten zijn die ik in de stad heb gekocht. Een mooie zwarte jeans-broek met smalle pijpen die makkelijk met van alles en nog wat te combineren is.

Vier kleine negertjes...

Het andere vermeldenswaardig feit was de training. Het was vrij rustig op de vereniging. Onverklaarbaar, omdat de vakantieperiode en de grote uittocht nog niet is begonnen, en het prima weer was om te gaan trainen. Alleen onze groep al, aanvankelijk waren wij met z'n vieren: Eveline, Ellis, Dick en ik. Er stond een fartlek op het programma, maar Eveline stelde voor een duurloopje te doen. Ook goed. Niets bijzonders dus zou je zeggen maar het werd toch een afvalrace.

Al bij Kijkduin kreeg Dick last van zijn been - een blessure die van tijd tot tijd bij hem opspeelt en hem ook afgelopen maandag parten speelde - en amper twee kilometer later gaf ik er ook de brui aan omdat het mij nèt iets teveel inspanning kostte om de dames bij te houden. Het sterke geslacht, jawel ;-)... Ook in mijn benen zat nog 'een stukje herinnering' aan de maandag toen er vrij enthousiast op het strand is doorgehold. Hoe dan ook heb ik voor mijzelf de training afgemaakt, liep door de puinduinen en landgoed Ockenburgh. Op het laatst kwam ik de groep onder leiding van Henk Kop en Jan Passchier tegen, ze waren aan het uitlopen dus sloot ik mij even bij hun aan. Even, want ze gingen nog één kilometer heel hard en daar had ik geen trek in, ook omdat in die groep sneller wordt gelopen en ik wat wil overhouden voor vrijdag. Dan is namelijk de Oranjeloop in Kwintsheul. Bij terugkomst aan de Laan van Poot bleek dat er toch nog 75 minuten is volgemaakt.

Overigens is de foto boven dit stukje afgelopen maandag gemaakt rond de Puiduinen, toen onze groep wat groter was.

Geen opmerkingen: