dinsdag 5 juni 2012

Feestje op tv

Ik maak mij sterk dat velen naar het voetbal hebben gekeken gisteravond, maar bij ons stond de TV op Nederland 3, waar we hebben gekeken naar de live-registratie van het 'feestje' bij Buckingham Palace, dat door Gary Barlow ten gelegenheid van het 60-jarig jubileum van 'Queen Elizabeth' georganiseerd werd. Wij zijn blijven hangen, van half negen tot tien voor twaalf. Die Engelsen weten wel een mooi feestje te bouwen. Het waren ook niet de eersten de besten die optraden voor de koningin: Robbie Williams, Kylie Minogue, Grace Jones, Stevie Wonder, Elton John, Madness, Shirley Bassie, Annie Lennox, Cliff Richard en Paul McCartny, en nu vergeet ik nog de helft. Was het allemaal even goed? Dat niet, het ene optreden was beter dan het andere. De jeugdige Ed Sheeran was in één woord geweldig, wat een zanger! Tom Jones en Shirley Bassie waren ook (nog) opvallend goed bij stem, wat niet gezegd kon worden van - onder anderen - Elton John en Paul McCartney, maar hun professionaliteit, geestdrift en uitgekiende show maakten veel goed. Hoe dan ook, iedereen 'ging' er helemaal voor.

Het was beslist een mooi feest dat na een geestig dankwoord van Prins Charles, het uit 70.000 kelen gezongen 'Land of Hope and Glory' en héél veel vuurwerk werd afgesloten. Eerder deze avond is er ook nog gelopen. Ik ging naar de club maar toen ik hoorde wat het programma was - baantraining met 200-400-600-400-200 m. en dat drie keer - drukte ik mijn snor en ging voor mijzelf lopen, een duurloopje van een uur door de duinen. Mijn benen, vooral de knieën, voelden pijnlijk en stram aan, tempo's had ik niet goed kunnen lopen.


Zondag heb ik trouwens ook nog een stukje gelopen. Aanvankelijk zou ik meedoen aan de Letterenloop in Bloemendaal, maar zondagochtend plensde het van de regen en het was akelig koud. Dit, in combinatie met het feit dat ik afgelopen vrijdag ook heel laat thuis was vanwege de loterij na de Omloop van Terheijde, deed mij op het laatst besluiten om niet mee te gaan. Ik zou met Paul K. meereizen. Paul ging wel en bleek achteraf nog een keurige 45 minuten te hebben gelopen. Hoe dan ook, heb ik zondag voor mijzelf zo'n drie kwartier gehold (of wat daar voor door moet gaan). Vandaag ga ik met twee collega's een stukje lopen in de Hilversumse natuur. Zo houden wij er de beweging in!
Oh ja, en wat die foto's betreft: deze zijn zaterdagochtend genomen bij Artifac, deel drie van de schilderworkshop. We zijn (of laat ik voor mijzelf spreken: ik ben) lekker bezig. Het is vooral een kwestie van oefenen met kleur, echte kunst wordt er niet gemaakt. Zaterdag deel vier, dan zit het er weer op.

Geen opmerkingen: