donderdag 3 juli 2014

Rustige duurloop werd zware heuveltraining


We beginnen deze post met een clipje uit het pre-Zeppelin tijdperk (dus vóór 1968!!). Eigenlijk wilde ik de versie van The Young Rascals plaatsen (ook helemaal geweldig vind ik) maar omdat ik nu eenmaal 'iets' met Led Zeppelin heb en zeker met emo-vocalist Robert Plant, leek mij dit wel aardig.

En waarom uitgerekend dit nummer? Nou, da's logisch hè (zou J.C. zeggen), vanwege de songtitel 'You'd Better Run'... Welke rechtgeaarde loper zou zich hier niet toe aangesproken voelen?

Achteraf had ik nog beter 'Over The Hills and Far Away' van Led Zeppelin kunnen plaatsen, dat was nòg toepasselijker geweest voor bij dit verslagje van de training. Nou ja.

Gisteravond, woensdag dus, stond er een lange duurloop op het programma. Of nou ja, 'lange' is misschien wat overdreven voor een duurloop van anderhalf uur. En dat in duurlooptempo DL1 (rustig). Hoewel de benen nog niet helemaal 'uitgerust' aanvoelden na de estafette, ging dat wel lukken. Trainer a.i. Berry Verkijk had het plan om de 'saaie' duurloop op te leuken door om de twaalf minuten een ander koppel binnen onze groep de leiding te laten nemen. Zij mochten dan zelf bepalen welke kant de groep opging, zij het binnen het gebied tussen Duindorp en Kijkduin. En dat werkte wel, wat zeg ik? Het werkte als een tierelier! Eerst leidden Ilse en Patrick, daarna Eric en ikzelf, Ellen en Jules, Eveline en Ton en Berry en Arne als hekkensluiters. Ik weet niet of dit helemaal klopt, zo niet dan hoor of lees ik dat wel.

Tuin aan de Kornoeljestraat

Kijkduin hebben we niet gehaald omdat elk koppel gefixeerd leek op het principe 'hoe meer heuvels, hoe beter'. Niks geen lange vlakke stukken. Zelf ben ik absoluut geen 'klimmer', bovendien kreeg ik gisteren bij de steile klimmen - en er zaten er een paar bij! - last van uitstralingspijn vanuit mijn rechteronderbil zodat ik mij genoodzaakt zag om te gaan wandelen. Toch de training helemaal afgerond. In een opvallend lege kantine - is iedereen nu al met vakantie in het buitenland? -  dronken en praatten we nog wat na. Dat blijven toch altijd gezellig momenten, die woensdagavonden bij de club.

Geen opmerkingen: