maandag 28 juli 2014

Zomerse dagen


De afgelopen vijf dagen waren er geen cultuurbarbaarse berichten. Er viel dan ook niet zoveel te melden. Na dinsdag heb ik niet meer gelopen, wel waren er de nodige activiteiten maar of deze nu zo vermeldenswaardig waren: om te beginnen hadden wij een week lang Sem, de hond van de buren, op bezoek: zij gingen op vakantie naar Griekenland en Sem logeert wel meer bij ons. Dus dagelijks een paar keer per dag met hem gaan wandelen.

Dinsdagavond ziekenhuisbezoek bij mijn nicht die vrijdag een vrij riskante operatie moest ondergaan (is inmiddels gebeurd en gelukkig goed verlopen).

De woensdag heb ik vooral thuis doorgebracht, maar 's avonds wel naar de club om een nieuw bestuurslid te interviewen voor het clubblad. Het was trouwens gezellig, vanwege het mooie warme weer zat bijna iedereen op het buitenterras van het clubhuis, genietend van een drankje en hapje. En weer - in een 'split second' - zo'n satelliet aan het firmanent voorbij zien trekken.


Donderdag was een uitgesproken stranddag met een verlate lunch bij De Kwartel.

De afgelopen dagen heb ik ook thuis steeds nieuwe zomerse (vis)gerechten uitgeprobeerd, dat vind ik met dat warme weer toch het lekkerste, naast salades. Zoals de Salade Nicoise op vrijdag. Wel steeds een of twee glaasjes witte wijn of rosé er bij...


Last but not least gingen wij zondagavond naar de schoonouders van onze dochter, John en Carmen, in Rotterdam. Wij waren door hen uitgenodigd om een keer te komen eten. Het werd een ware spaanse tapas-avond.

En wat het lopen betreft: na vier dagen niet lopen zou ik afgelopen zaterdag naar Maasdijk zijn gegaan voor de 10 km VTM loop. Dat ging op het laatst niet door, enerzijds omdat ik nog niet volledig hersteld was van de val, anderzijds vanwege een kleine interne verhuizing waarbij mijn hulp gewenst was. Schoonzoon Daan bracht een kast die bij ons in een zijkamer moest worden geplaatst en ik zou helpen sjouwen. Echter was ik net een kwartier te laat thuis van een 'op en neertje Leiden' zodat de klus al geklaard was toen ik thuiskwam. Mijn schuldgevoel maar een beetje gecompenseerd door wat werkzaamheden in en rond de vijver te verrichten...


Wel heb ik zondagochtend gekozen voor - alweer - een Kerkpolderloop. Jan Wierenga ging er niet naar toe (had gekozen voor de VTM loop) dus ging ik met het Openbaar Vervoer (tram naar station, trein naar Delft bus naar Den Hoorn, dan nog een stuk lopen) naar Onder Ons, de uitspanning van IJsclub Bertus.
Vijf kilometer was nèt een mooie afstand. Toen om kwart over tien de lopers werden weggeschoten ging ik meteen goed weg, maar wel op een relatief ontspannen manier. Van mijn rechterknie die nog wat dik is en enigszins geïrriteerd, had ik tijdens het lopen hoegenaamd geen last. Het werd in de laatste kilometer wel warmer (de zon begon juist door het wolkendek te breken) maar kon er na een korte aanzet de laatste vijftig meter toch nog nèt 24'59'' uit te persen. Het had sneller gekund maar heb mij bewust niet over de kop willen lopen.

Na afloop met het inmiddels vertrouwde 'uitloop-groepje' het welbekende rondje door de groene polder (ca. twee kilometer) uitgelopen, daarna uitzweten, douchen, omkleden en 'de nazit' op het terras voor Onder Ons, met Michel en Hizkia en de gebruikelijke uitstekende cappucino. Daarna snel naar huis, stuk lopen en vervolgens met tramlijn 1 van Delft naar Den Haag tot aan het Spui en met de randstadrail terug naar huis. 'Snel' want wij moesten vrij snel daarna naar Rotterdam, naar John en Carmen.

Deze week maar weer 'op gevoel' lopen, misschien maar even beter niet met Groep 5. Woensdag sowieso niet, want dan moet ik aan de bak. In het clubhuis, dat wel.

Geen opmerkingen: